|

Soma kazandı

Atletico Madrid ile Galatasaray, İzmir Atatürk Stadı''nda Soma''daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailesine yardım amaçlı düzenlenen maçta karşı karşıya geldi. Futbolun arka planda kaldığı karşılaşmada iki takım da Soma için oynadı

.
00:00 - 7/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 6/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Soma kazandı
Soma kazandı

Galatasaray, İspanya La Liga şampiyonu ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid ile Soma''ya yardım amacıyla LFP World Challenge kapsamındaki hazırlık maçında karşı karşıya geldi. İki takım açısından da sezon öncesi en ciddi sınav niteliğindeki maçta gol olmadı. Galatasaray teknik Direktörü Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımın başında Türkiye''de dün ilk maçına çıktı. İtalyan teknik adam, sezon öncesi kadroda yapmayı planladığı revizyon nedeniyle dünkü Atletico Madrid maçında bir çok oyuncuya görev verip son durumlarını görme fırsatı buldu.

Tarık Çamdal 6 milyon Euro''dan aşağı olmaz

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Galatasaray''ın ısrarla kadrosuna katmak istediği Tarık Çamdal''ı 6 milyon Euro bonservis bedelinin altında satmayacaklarını bildirdi. G.Saray''ın 3 milyon Euro+kiralık olarak 1 oyuncu teklifini değerlendiren Hoşcan, ''2-3 derlerse anlaşma şansımız olmaz'' diye konuştu.

Arda Turan G.Saray''a rakip oldu

Atletico Madridli Arda Turan, 8,5 yıl sonra tekrar G.Saray''a rakip oldu. Daha önce kiralık olarak mücadele ettiği Manisaspor''la Galatasaray''a karşı oynayan yıldız futbolcu Atletico formasıyla ilk 11''de yer aldı. Maçı Arda''nın annesi, babası ve kardeşi de izledi.

Geliri Soma''daki maden faciasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine bağışlanmak üzere oynanan müsabakada her iki kale arkası tribünü de boş kaldı. Açık tribününün tamamına yakını dolarken, kapalı tribünde de boşluklar gözlendi.

Somalı çocuklarla hatıra

Soma''daki maden faciası için oynanan müsabaka öncesinde Soma''dan gelen çocuklar Galatasaray ve Atletico Madrid futbolcularıyla bir araya geldi. Maç öncesi Soma''dan gelen çocuklarla bir araya gelen Cesare Prandelli ve Diego Simeone çocuklarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra G.Saraylı oyuncular Somalı çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Campbell seferi

Kayseri Erciyesspor''dan Yasin Öztekin''in transferini bitiren Galatasaray, diğer isimler için de atağa geçti. G.Saray İdari Menajeri Cenk Ergün''ün Joel Campbell transferi için Londra''ya uçtuğu kaydedildi. Teknik direktör Cesare Prandelli''nin çok istediği Joel Campbell için kiralık görüşmeleri yapmak amacıyla Londra''ya giden Ergün''ün, Arsenal''den gelecek bilgiler ışığında Başkan Ünal Aysal''a rapor vereceği öğrenildi. Geçen sezonu Olympiakos''ta kiralık geçiren Arsenalli forvetin, bu sezon da kiralık gönderilmesi yüksek ihtimal. 22 yaşındaki yıldızın Arsenal ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.


10 yıl önce