|

Son 2 yılın G.Saray''ı olamadık

Sezon başında F.Bahçe ile 8 puanlık farkı beklemediklerini belirten G.Saraylı yıldız, farkın kapanmayacak kadar fazla olmadığını belirterek takımı adına ikinci yarıda daha çok mücadele sözü verdi

Taha Güvendi
00:00 - 15/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:30 - 14/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Son 2 yılın G.Saray''ı olamadık
Son 2 yılın G.Saray''ı olamadık

Galatasaray Kaptanı Sabri Sarıoğlu, Lig TV''ye verdiği röportajda ligin ilk yarısını değerlendirdi. Fenerbahçe ile 8 puanlık farkı beklemediğini söyleyen yıldız futbolcu, aradaki farkın kapanmayacak kadar fazla olmadığının altını çizdi. İkinci yarıda kazandıkça rakiplerin puan kaybedeceğine inandığını söyleyen Sabri, ''İyi bir ekibiz ve takım arkadaşlarım da buna inanıyor. Bu farkı kapatacak güçteyiz. Sonuçta son iki senenin şampiyonuyuz'' ifadelerini kullandı. Lige favori başlamalarına rağmen, yaşanan puan kayıplarının nedenlerine değinen Sabri, geçen sezonlara göre durgun olduklarına dikkat çekti, ikinci yarıda ilk yarıdan daha fazla mücadele eden bir takım olacaklarının sözünü verdi.

KADIKÖY''DEKİ ŞAMPİYONLUK...

Kazanmalarına rağmen tatil edilen Beşiktaş maçını en çok üzüldüğü karşılaşma olarak nitelendiren Galatasaray kaptanı, en anlamlı şampiyonluk olarak da, ''Galatasaray''da yaşadığım her şampiyonluk birbirinden anlamlı; ancak en iyisi Fenerbahçe''ye karşı aldığımız Süper Final''deki şampiyonluktu. Ona çok sevindim. Neticede ezeli rakibimizin kendi sahasında kazandığımız şampiyonluk keyifliydi'' diye konuştu.

BEN TAKIMIN KAPTANIYIM

Drogba ve Sneijder gibi oyunculara kaptanlık yapmasını değerlendiren Sabri, ''Drogba ve Sneijder hem kariyerli hem de dünya futboluna kendilerini kanıtlamış isimler. Sonuçta ben isimlerin değil, kulübün kaptanıyım. Çocukluktan beri Galatasaray''da oynamak hayalimdi. Hem oynadım hem de kaptanı oldum. Bir hayalimi istiyorsam inanarak peşinden gittim. Allah da bu günleri bana gösterdi'' dedi.

AZ ATARIM ÖZ ATARIM

Sabri, az gol atması konusunda ''Ben az atarım öz atarım. Teknik olarak en beğendiğim gol Bursaspor''a attığım goldü. En anlamlı gol ise Bordeaux maçındaki son dakikadaki golümdü'' yorumunu yaptı.

Mancini''nin aklı STOPERDE
Vidic''i Şampiyonlar Ligi''nde oynayamıyor olması nedeniyle veto eden G.Saray Teknik Direktörü, David Astori ihtimali üzerinde duruyor. Öncelikli hedef, yabancı kontenjanının boşalması

Kadrodaki stoper sayısındaki fazlalığa rağmen teknik direktör Roberto Mancini''nin listesinde bir stoper adayı olduğu öğrenildi. İngilizler, yüksek sesle Manchester United ile sözleşmesi biten Nemenja Vidic''in sarı-kırmızılı takımla anlaşmaya yakın olduğunu iddia ederken Sırp futbolcunun Şampiyonlar Ligi''nde forma giyemeyecek olması transferdeki en büyük engel. Nitekim Mancini de önceki gün dış basına yaptığı açıklamada Vidic''e veto etmişti.

Mancini''nin gündemindeki bir diğer isimse Davide Astori. Galatasaray''n kontenjanda sıkıntı yaşamaması durumunda stopere bir yabancı takviyesi yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Onlar Chelsea ise biz de G.Saray''ız

Ligin yanı sıra yarıştıkları bir diğer kulvar olan Şampiyonlar Ligi''ndeki Chelsea eşleşmesini değerlendiren Sabri, ''Chelsea, hem bütçe hem de oyuncu kalitesi olarak üst düzey bir takım. Ama biz de Galatasaray''ız. Çekinip, korkulacak bir şey yok. Sonuçta Chelsea yenilmeyecek bir takım değil ve şanslar eşit'' şeklinde umutlu konuştu.

Bu mevsimde çilek olmaz
Taraftarın yıldız beklentisinin bitmeyeceğini kaydeden G.Saray Başkanı Ünal Aysal, devre arası transfer sürecinde hedeflerinin takımın ufak tefek eksiklerini gidermek olduğunu belirtti

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün''ü ziyaretinde transfer konusuna değindi. ''Galatasaray taraftarının çilek beklentisi bitmez. Çileklerle donanmış bir takımımız var'' diyen Aysal, devre arasını işaret ederek bu mevsimde çilekler beklemenin doğru olmadığını kaydetti. Hedeflerinde takımın ufak tefek eksikliklerini gidermek olduğunu kaydeden Aysal, yabancı kontenjanına da değindi: ''Biz futbolumuzu dünya futbolu seviyesine getirmeye çalışırken diğer kulüplerle rekabetimiz sırasında tek elimiz bağlanmış oluyor ve şansımız düşüyor. Bu yanlışlıktan federasyonun en kısa zamanda döneceğini umuyoruz.''

Genç İbrahim''e yeni sözleşme

G.Saray, genç yıldızı İbrahim Coşkun ile profesyonel sözleşme imzaladı. 19 yaşındaki orta saha için Auxerre kulübüne yetiştirme bedeli olarak 500 bin Euro ödenecek. İbrahim, Ajax maçında galibiyeti getiren golüyle dikkat çekmişti.

Cimbom''un kupa mesaisi başlıyor

G.Saray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında bugün Tokatspor ile karşılaşacak. Antalya kampından bu sabah günü birlik İstanbul''a gelecek sarı-kırmızılılar, karşılaşma sonrası Antalya''ya geri dönecek. Yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele edecek G.Saray, gruplara galibiyetle başlamayı hedefliyor. Türkiye Kupası''nda gösterdiği performansla dikkat çeken Tokatspor, ise bir sürpriz daha peşinde. Uşak Sportif, Boluspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor''un ardından en büyük sürprizi Kayserispor''u eleyerek yapan 2. Lig ekibi, kupada 4 maçta hiç gol yemedi. Uşakspor''u 2-0 yenerken turu geçen Tokat, diğer turlarda 1-0''lık skorlar elde etti.

10 yıl önce