|

Son Aslan Keita

Galatasaray iki sezon önce Katar'ın Al Sadd kulübüne sattığı Abdel Kader Keita'yı kiraladı. Bedelsiz olarak alınan Fildişili oyuncuya yıllık 1.8 milyon euro ödenecek.

00:00 - 17/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 17/08/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Son Aslan Keita
Son Aslan Keita

Transferde hız kesmeyen Galatasaray eski oyuncusu Abdel Kader Keita'yı 1 yıllığına kiraladı. Sarı-kırmızılı taraftarların alınmasını ısrarla istediği ve teknik direktör Fatih Terim'in de daha önce “Keita beğendiğim, sevdiğim, Galatasaraylıların da istediği bir oyuncu şartlar uyarsa alırız” diyerek transferine onay verdiği Fildişi Sahilli yıldız için harekete geçen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bu transferi noktaladı. Katar'ın Al Sadd kulübünden bedelsiz olarak kiralanan Abdel Kader Keita'ya da yıllık 1.8 milyon euro ödenecek.

2009-2010 sezonunda Fransa'nın Olimpic Lyon takımından 8 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer edilen Keita, oynadığı savaşçı futbol, gösterişli oyunu ve inatçı yapısının yanı sıra attığı gollerden sonraki taklalarıyla sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Ancak teknik direktör Frank Rijkaard ile anlaşamaması nedeniyle 6 Temmuz 2010'da 8 milyon 150 bin euro bonservis ücreti ve Fildişili oyuncunun 200 bin euro tutarındaki alacaklarından vazgeçmesiyle Katar'ın Al Sadd kulübüne satılmıştı.


Arsenal'e 3.5 Eboue'ye 2.5 milyon euro

Fildişi Sahilli futbolcu Emmanuel Eboue, dün sağlık kontrolünden geçtikten sarı-kırmızılı kulüple 4 yıllık sözleşme imzaladı. Arsenal'den 3.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Eboue'ye de ilk iki yıl 2.5, diğer yıllar ise 2.2 milyon euro ve maç başına 10 bin euro ücret verilecek.


Cimbom Olympiakos önünde

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Yunan ekibi Olympiakos ile bu akşam oynayacağı özel maç için Atina'ya gitti. Dün özel bir uçakla Atina'ya giden sarı-kırmızılı ekipte Emmanuel Eboue yer almadı. Eboue'nin, Olympiakos maçının ardından başlayacak Slovenya kampında takıma dahil olacağı bildirildi. Teknik direktör Fatih Terim, Atina Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Atina'nın ekip olarak sık geldikleri bir yer olduğunu belirterek, 'Olympiakos, bizim için her zaman ciddi bir rakiptir. Güzel, kardeşçe bir maç olur inşallah' dedi. İki takım arasında bu akşam saat 21.00'de oynanacak maç D Smart'ta Euro Futbol'dan naklen yayınlanacak.


13 yıl önce