|

Son çare Briand

Demba Ba ve Gomis''in maliyetinde beklediği indirimi bulamayan siyah-beyazlıların yeni hedefinde Gomis''in partneri Jimmy Briand var. Yönetim, kiralık formülünde de sonuç alamazsa bonservisi elinde olan Fransız golcüye teklifini yapacak

Süleyman Hatısaru
00:00 - 14/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 14/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Son çare Briand
Son çare Briand

Yeni sezona stoper, orta saha ve forvet transferiyle girecek Beşiktaş''ta yüksek bonservis bedelleri sıkıntı oluştururken yönetim hesaplı alternatifler üzerinde duruyor. Maddi imkanlar dahilinde düşünülen yeni forvet adayı Lyonlu Jimmy Briand. Yönetim, transfer listesinin üst sıralarında yer alan Gomis için nabız yoklamış ancak G.Saray''ın da listesinde olan bu oyuncuda yine problem yüksek bonservis olmuştu. Siyah-beyazlılar da son çare olarak Lyon ile Gomis''in partneri Jimmy Briand için temas kurdu. 4 sezondur Lyon forması giyen Fransız golcünün bonservisi bulunmuyor. 2010-2011 sezonu başında Rennes''ten Lyon''a transfer olan 28 yaşındaki forvet, ilk sezonunda 44, ikinci sezonunda 54 maç oynayan Briand, sonraki sezonlarda yedek kulübesinin gediklisi haline döndü. Bonservisi elinde olan Briand için İngiltere''nin Newcastle United Kulübü''nün de devrede olduğu öğrenildi. Beşiktaş yönetimi, önümüzdeki hafta içinde ciddi bir teklifle oyuncuyu ikna etmeye çalışacak.

DEMBA BA''DA KİRALIK ISRARI…

Jimmy Briand bonservis bedeli olmaması nedeniyle siyah-beyazlılar için cazip bir alternatif ancak yönetim yine de transfer listesinin üst sıraları için nabız yokluyor. Demba Ba sevdası devam ederken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Chelsea yönetimiyle son bir görüşme daha gerçekleştirecek. 10 milyon Euro bonservis bedeli olan yıldız golcüyü kiralamak isteyen siyah-beyazlılar, Chelsea Kulübü''yle bu konuda uzlaşamıyor. Siyah-beyazlı takımın bir diğer yıldız golcü adayı da Manchester Unitedlı Nani. Başkan Orman''ın İngiltere''de Nani için de ön görüşme yapacağı, kiralama için formül aradığı öğrenildi. Beşiktaş, maliyeti yüksek yıldızları kiralamayı başaramaması halinde bonservisi elinde olan Briand''a imza attırmaya çalışacak.

Özen ile Bilic''in Sivok karmaşası!

Beşiktaş''ta futbol direktörü Önder Özen''in yönetime Holosko ile Sivok''un yeni sezon için yeterli olmayacağı raporunu verdiği öğrenildi. Ancak Slaven Bilic, gerçekleşmeyen stoper transferi nedeniyle Sivok''un takımda tutulmasını istiyor. Sivok kararı, Bilic ile yönetimin yapacağı toplantı sonrası verilecek.

Tanju ve Erkan Karabükspor''da

Ligde geçen sezonu Elazığspor''da kiralık geçiren Tanju Kayhan ve yine Kardemir Karabükspor''da kiralık oynayan Erkan Kaş, Karadeniz ekibine satılıyor. Karabükspor Başkanı Mustafa Yolbulan iki futbolcuyla da 3''er yıllığına anlaştıklarını belirterek pazartesi günü resmi sözleşmeyi imzalayacaklarını açıkladı. Öte yandan geçen sezonu başka takımlarda kiralık geçiren genç oyuncular, 24 Haziran''da İstanbul''da yapılacak hazırlıklarda takıma katılacak. 28 Haziran''a kadar denenecek kaleci Günay, Ümit Karaal, Sinan Kurumuş, Hasan Türk ve Kadir Arı''nın performanslarına göre yurtdışı kampına götürülecek.


10 yıl önce