|

Son Kartal Adem Ljajic

Beşiktaş, Bosna asıllı Sırp futbolcu Adem Ljajic’i satın alma opsiyonlu bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Transfer anlaşmasının ardından ünlü futbolcu İstanbul’a geldi. Siyah-beyazlılar sezon sonunda Adem için 6.5 milyon Euro daha ödeyerek bonservisini alacak.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:25 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Adem Ljajic’i satın alma opsiyonlu bir yıllığına kiralandı
Adem Ljajic’i satın alma opsiyonlu bir yıllığına kiralandı

Beşiktaş bir süredir kadrosuna katmak için uğraştığı 10 numara transferinde mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlılar Torino’nun Sırp oyuncusu Adem Ljajic’i zorunlu satın alma opsiyonu ile kiraladı. 4 yıl üzerinden yapılan sözleşme gereği Adem Ljajic ilk yılını kiralık olarak Beşiktaş’ta geçirecek. Beşiktaş belli şartların yerine gelme zorunluluğuyla Adem için 6.5 milyon Euro daha ödeyerek bonservisini alacak. Bu şartların Adem’in en az 20 maçta oynaması ve Beşiktaş’ın sıralamada ilk 3 içinde yer alması gibi şartlar olduğu bildirildi. Sözleşmeye son şeklinin verilmesinin ardından Sırp futbolcu Beşiktaş’a imzayı attı. Siyah-beyazlılar, Torino forması giyen Boşnak asıllı futbolcu Adem Ljajic’e yıllık 2 milyon 250 bin Euro ödeyecek. Torino’ya kiralama ücreti olarak 1 milyon 250 bin Euro ödeyecek olan siyah-beyazlılar, sezon sonunda zorunlu satın alma bedeli olarak ise 6.5 milyon Euro ödeme yapacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Partizan maçı sonrası yaptığı açıklamada, Adem Ljajic’i beğendiğini söylemişti. Tecrübeli teknik adam, siyah-beyazlıların yeni transferi Ljajic için, “Transferi yönetim ve başkan takip ediyor. Adem iyi bir oyuncu ama şu anda benim yapabileceğim bir şey yok. Transfer teknik, ekonomik ve idaridir ama Adem beğendiğim bir oyuncu” şeklinde cevap vermişti.

MİLLİ TAKIMIN BEYNİ

26 yaşındaki Adem Ljajic, futbola 1998 yılında Josanica takımının alt yapısında başladı. 2005 yılında ülkesinin köklü kulübü olan Partizan’ın altyapısına transfer olan Ljajic, 2008 yılında gösterdiği başarılı performans sebebiyle A takıma yükseldi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlayan Sırp futbolcu, 2 sezon boyunca 38 maçta forma giyip 9 gol attı. Partizan formasıyla yıldızını parlatan Ljajic, 2010 yılında 6.8 milyon Euro karşılığında Fiorentina’ya transfer oldu. Mor menekşelerde 3 sezon boyunca forma terleten ve takımda değişilmez futbolculardan biri olan tecrübeli futbolcu, toplamda 78 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2013 yılında 12 milyon Euro karşılığında ligin bir başka güçlü ekibi Roma’ya transfer olan Ljajic, Roma ile ilk sezonunda 30 maça çıkıp 6 gol atarken, ikinci sezonunda ise 44 maçta sahne alıp 9 gol attı. 2015-2016 sezonunda ise Inter’e kiralık olarak gönderilen Ljajic bir sezon sonra ise 9 milyon Euro bedelle Torino’nun yolunu tuttu. Beşiktaş’ın yeni transferi Ljajic, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın grup aşamasında ikisi ilk 11 olmak üzere 3 maçta da oynadı.


Pepe tüm umutları yıktı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Beşiktaş’ın Vodafone Park’ta konuk ettiği Partizan’ı 3-0 mağlup ederek elemesi, Sırbistan basınında yankı uyandırdı. Haberlerde, Partizan’ın iyi bir performans sergilemesine rağmen Portekizli savunma oyuncusu Pepe’nün üstün performansı nedeniyle Beşiktaş’a boyun eğdiği belirtildi. Kurir gazetesi “Partizan’ın ayıbı” manşetiyle yayımladığı haberde, “Beşiktaşlı Pepe, Belgrad ekibinin tüm umutlarını yıktı” değerlendirmesini yaptı.

Rota Bursa’ya döndü

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında dün Sırbistan temsilcisi Partizan’ı konuk eden Beşiktaş, Süper Lig’in 4. haftasında Bursaspor ile yarın deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan idman, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Partizan maçında forma giyen oyuncuların salonda yenilenme çalışmaları yaparak günü tamamladıkları aktarıldı.


Orkan Çınar, Adana Demirspor’da

Adana Demirspor, Beşiktaş’tan Orkan Çınar’ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Siyah-beyazlıların, geçtiğimiz yıl Gaziantepspor’dan kadrosuna kattığı Orkan Çınar, geçen yıl devre arası transfer döneminde Konyaspor’a kiralanmıştı. 22 yaşındaki oyuncu bu kez ise Adana Demirspor’a 1 yıllığına kiralandı. Mavi-lacivertli ekip sosyal medya hesabı üzerinden Orkan Çınar transferini resmen duyurdu.

#Beşiktaş
#Transfer
#Adem Ljajic
6 yıl önce