|

Son maçta şampiyonluk gitti

Hollanda Eredivisie'de 2015-2016 sezonunun şampiyonu PSV Eindhoven oldu. Haftaya lider giren Ajax, De Graafschap ile deplasmanda 1-1 berabere kalınca rakibine şampiyonluğu armağan etti.

Yeni Şafak
16:36 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 16:57 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak
Ajax'ta büyük bir yıkım yaşandı.
Ajax'ta büyük bir yıkım yaşandı.

Eredevisie'nin son haftasına lider giren Ajax, şampiyonluk kutlamalarına hazırlanırken büyük bir şok yaşadı.



Deplasmanda De Graafschap ile karşılaşan Ajax, sahadan 1-1 berabere ayrılınca ezeli rakibi PSV şampiyonluk ipini göğüsledi.



Maça etkili başlayan konuk ekip 16. dakikada Amin Younes'in golüyle öne geçti. Devre bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda ev sahibi ekip 55. dakikada Bryan Smeets ile bulduğu golle maçta skora dengeyi getirdi ve zorlu mücadele bu skorla sonuçlandı.



Son haftaya PSV'nin önünde averajla lider giren Ajax, PSV Endhoven'in PEC Zwolle'yi deplasmanda 3-1 yendiği haberini alınca adeta yıkıldı.





PSV'li oyuncularda ise tam bir bayram havası vardı. Ezeli rakiplerinin deplasmanda puan kaybettiğini öğrenen PSV Eindhoven maçın bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluğu kutlamaya başladı.



Ajax'ın son maçta, son anda şampiyonluğu kaybetmesi akıllara Denizli faciasını getirdi.



2005-06 sezonunun son haftasında kafa kafaya giren Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki yarışta lider Fenerbahçe'nin deplasmanda Denizlispor ile 1-1 berabere kalmasıyla Galatasaray şampiyonluğa ulaşmış, Fenerbahçe'de ise büyük bir travma yaşanmıştı.















#Ajax
#PSV Eindhoven
8 yıl önce