|

Son nokta

Günlerdir durumu belirsizliğini koruyan Emre Belözoğlu'nun sarı-lacivertli kulüpteki geleceği dün sona erdi. Sportif direktör Guiliano Terraneo 2008’den bu yana Fenerbahçe’de forma giyen Emre ile sözleşme yenilemeyeceklerini net bir dille açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 09:00 - 28/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Fenerbahçe'de sözleşmesi biten oyunculardan kaptan Emre Belözoğlu'nun son durumu belli oldu. Sarı-lacivertli kulübün Sportif Direktörü Guiliano Terraneo, tecrübeli oyuncu konusuna son noktayı dün koydu ve Emre ile sözleşme yenilemeyeceklerini net bir dille açıkladı. Hafta içinde Emre hakkındaki sorulara kaçamak yanıtlar veren İtalyan spor adamı, dün Fernandao'nun imza töreninde bu sefer soru işaretlerini ortadan kaldırdı. “Emre için teknik heyetin raporu olumlu olsaydı, mukavele yenilemek için teklifte bulunurduk" diyen Terraneo, buna sözleşmesi biten diğer oyuncuların da dahil olduğunu ifade etti. Emreyi G.Saray'dan Inter'e kendisinin transfer ettiğini de hatırlatan Fenerbahçe Sportif Direktörü, “Türkiye ile ilk ilgim Emre'yi transfer ederken olmuştu. Şimdi Türkiye'ye geldim ve yine hep Emre soruluyor. Sadece Emre ile ilgili konuşmak sözleşmesi biten diğer oyunculara da haksızlık oluyor" diye konuştu. Terraneo, Emre hakkındaki sözlerini “Herkes profesyonelce işini yapmak zorunda. Anlaşıldıysa anlaşılmıştır, Biz tüm dünyada araştırmalar yapıp kadromuzu tamamlamaya çalışıyoruz. Bazı oyuncularla devam edip, bazılarıyla ise etmiyoruz. Emre konusu da sanırım böylece netlik kazandı" diye konuştu.



Emre Belözoğlu da yaptığı açıklamada karara saygı duyduğunu belirterek, "Fenerbahçe formasıyla futbolu bırakmak isterdim. Ancak şartlar böyle gelişmedi" diye konuştu. F.Bahçe'ye 2008'de transfer olan Emre, 2012de Atletico Madrid'e gitmiş, ancak devre arası geri dönmüştü.



Kendime güveniyorum


Talipleri arasında Fenerbahçe'yi en iyi tercih olarak değerlendiren Fernandao, geçen sezondan daha fazlasını yapıp gol kralı olmak istediğini söyledi.





Fenerbahçe, Brezilya ekibi Atletico Paranaense'den transfer ettiği Jose Fernando Viana de Santana Fernandao için imza töreni düzenledi. Geride kalan sezonu kiralık olarak geçirdiği Bursaspor'da 22 gol kaydederek, gol kralı olan ve sarı-lacivertli kulüple 4 yıllık anlaşmaya varan Fernandao, sportif direktör Giuliano Terraneo'nun da hazır bulunduğu törende medya mensupları önünde mukavele imzaladı. Kendisine gösterilen güvenden dolayı teşekkür eden Fernandao, “Kariyerimin en iyi seçimini yaptım. Takımımın sahip olduğu mantaliteye uygun şekilde hareket edeceğim. Takım arkadaşlarımla birlikte başarılar kazanmak için çabalayacağım. Şampiyonluklar, kupalar kazanmak istiyorum. Kulübün hedeflerini biliyorum" diye konuştu. Kendisine bir çok teklifin geldiğini aktaran Brezilyalı oyuncu, “Kararı ailemle birlikte aldım. En iyi tercihin neresi olduğunu birlikte düşündük ve Fenerbahçe'de karar kıldık. Adapte olduğum bu ülkede futbola devam etme kararı aldım. Burada bana güveniyorlar ve ben de geçen sezondan daha çok gol atacağımı düşünüyorum. Bu güveni taşıyorum" değerlendirmesinde bulundu. Bursaspor'da sergilediği başarılı futbol ve elde ettiği gol krallığında teknik direktör Şenol Güneş'in payına dikkat çeken Brezilyalı oyuncu, “Başarımda katkısı büyüktür" dedi. Kendisini geliştirmek için çalışmaya devam edeceğini de anlatan golcü futbolcu, “Futbolda geliştirilecek nokta bitmez. Hep kendimi geliştirmeye, eksiklerimi tamamlamaya çalışacağım. Geçen sezondan daha fazlasını yapabileceğime inanıyorum. Gelecek sezon yine gol kralı olmak istiyorum" diye konuştu.










#Emre Belözoğlu
#Fenerbahçe
#Guiliano Terraneo
9 yıl önce