|

Son stoper adayı Juanito

Ruben Gonzalez ve Nicalo Legrottaglie defterini kapatan Beşiktaş, bu oyuncuların alternatifini İspanya'da buldu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istediği Juanito için Futbol Şube Sorumlusu Celaleddin Kolot ve Mario Berk bu ülkeye gitti. Geçtiğimiz sezon takımının 34 maçında da forma giyen Juanito tam bir istikrar abidesi.

00:00 - 28/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:28 - 28/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Son stoper adayı Juanito
Son stoper adayı Juanito

Beşiktaş'ta stoper arayışları tüm hızıyla sürüyor. İspanyol Ruben Gonzales'ten sonra İtalyan Nicola Legrottaglie defterini de teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın vetosu nedeniyle kapatan siyah beyazlı yönetim rotayı İspanya'ya çevirdi. Tecrübeli teknik adamın isteğiyle Real Betis'in kaptanı Gutierrez Juanito için girişimlere başlayan yönetici Celaleddin Kolot ve Mario Berk bu futbolcuyu Şampiyonlar Ligi 2.ön elemesine yetiştirmeye çalışıyor. Sağlam'ın istediği Juanito 31 yaşında 1.82 boyunda ve 72 kilo ağırlığında. Real Betis'te 34 maçta forma giyen İspanyol oyuncu 3 gol attı. 97/98 sezonundan itibaren aralıksız Betis formasını giyen Juanito tam bir istikrar abidesi..

Transfer için zaman daraldıkça Avrupa'da bir çok futbolcunun transferi bitirdiği tercihlerin azaldığını ve değerlerinin çok üstünde paralar istediğini belirten Sağlam “Doğru adamı doğru seçmemiz gerek. İtalyan Legrottaglie geçtiğimiz sezon Seri A'da 10 maç oynadı. Bunlardan bir kaçını ben de izledim. Kriterlerime göre yeterli değil. Alırsak kaliteli bir yabancı almalıyız. İbrahim Kaş'da onun yaptığı işi yapar. O mevkide iyi oyunculara sahibiz. Ancak sayısal rekabeti de sağlamamız gerekiyor” dedi. 9 Ağustos'a kadar Şampiyonlar Ligi 2.ön eleme turu için isim verme haklarının olduğunu hatırlatan Sağlam “Acele edersek hata yaparız. Aslında transfer planlarını sezon ortasında yapmak lazım” şeklinde konuştu.


İstenilen golcü Scocco

Yabancı bir stoperi renklerine bağlamaya çalışan Beşiktaş bu transfer gerçekleşir gerçekleşmez bir de golcü oyuncu alıp transfere son noktayı koymayı planlıyor. Takımdaki rekabeti ve alternatifleri çoğaltmak isteyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam uzun daha önce izlediği ve hakkında oldukça iyi bilgi sahibi olduğu Arjantinli golcü Ignacio Martin Scocco'nun alınmasını istedi. Meksika'da Pumas Unam takımında forma giyen Arjantinli oyuncunun bonservisine 3 milyon Euro öneren Beşiktaş'a Meksika kulübü 4 milyon Euro talep etti. Beşiktaşlı yöneticilerin fiyatı düşürmek için görüşmeleri sürdürdüğü belirtildi.


Ignacio Martin Scocco
  • D.Tarihi: 29 Mayıs 1985
  • Ülkesi: Arjantin
  • Boy: 1,76
  • Kilo: 71
  • Mevki: Forvet
  • Özellikler: Son vuruşlarda ve 1e1'de etkili. Bilekleri ve tekniğiyle kolay çalım atabiliyor. Ancak hava toplarında çok etkili değil.

  • 17 yıl önce