|

Soner ve Taha Avrupa şampiyonu

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 125 kilodaki temsilcimiz Taha Akgül, altıncı kez; 74 kilodaki güreşçimiz Soner Demirtaş ise üst üste üçüncü defa Avrupa Şampiyonu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:57 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Taha Akgül
Taha Akgül

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’ndaki temsilcilerimizden erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül ile 74 kiloda Soner Demirtaş, altın madalya kazandı.

Kaspiysk kentinde 7 gün süren şampiyonanın son müsabakasında tatamiye çıkan olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül, serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaştı. Taha, Ali Aliyev Spor Salonu’nda sonucu merakla beklenen karşılaşmanın ilk devresini 1-0 önde tamamladı. Kontrollü güreşen Taha, müsabakayı 2-1 kazanarak altın madalyaya uzandı.

Milli güreşçi, 6. kez Avrupa şampiyonu olarak Türk sporcular arasında serbest stilde kendisine ait rekoru geliştirdi. Taha ayrıca geçen yıl Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda finalde yenildiği Petriashvili’den rövanşı aldı. Taha Akgül, müsabakanın ardından minderde Türk bayrağıyla şampiyonluk turu attı.


TOPAL VE BÖKE BRONZU KAPTI

Bir diğer güreşçimiz Soner Demirtaş ise, erkekler serbest stil 74 kiloda finalde Dağıstan asıllı Fransız Zelimkhan Khadjiev ile altın madalya mücadelesi verdi. Kaspiysk kentindeki Ali Aliyev Spor Salonu’nda yapılan müsabakanın ilk devresini 1-0 önde tamamlayan milli güreşçimiz, minderden 2-0 galip ayrıldı. Üst üste 3. kez altın madalyanın sahibi olan Soner, Türk bayrağıyla şampiyonluk tutu attı.

Ülkemizi serbest stil 61 kiloda temsil eden Recep Topal ile 92 kiloda tatamiye çıkan bir diğer sporcumuz Serdar Böke ise bronz madalya uzandı. Serbest stil 86 kiloda mücadele eden Fatih Erdin ise beşincilikte kaldı.

  • Cumhurbaşkanı kutladı
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan güreşçilerimiz Taha Akgül ile Soner Demirtaş’a tebrik telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan her iki sporcumuzu da tebrik ettiği belirtildi.

#Soner Demirtaş
#Fatih Erdin
#Taha Akgül
6 yıl önce