|

Soner zirve yaptı

Trabzonspor’un orta sahadaki genç dinamosu, Manisaspor karşısında attığı 3 golle kariyerinde bir ilki başararak ilk kez hat-trick yapmış oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:22 - 26/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Trabzonspor’un orta sahadaki yıldızlarından Soner Aydoğdu, 9-0’lık Manisaspor karşısında bir ilki başardı. Maçta rakip ağları 3 kez havalandırarak kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Soner, maçın ardından maç topunu hatıra olarak alıp eve götürdü. Sahaya kaptan olarak çıkıp bu sezonki ilk gollerini atan orta saha oyuncusu, bugüne kadar Trabzonspor forması giydiği 45 maçta 3 gol kaydedebilmişti. Bu başarısından dolayı adeta mutluluktan havalara uçan Soner, bunun kendisi için yeni bir başlangıç olacağını dile getirdi. Bundan sonra takımda devamlı oynamak için var gücüyle çalışacağını ifade eden Genç futbolcu, hocasına "Rekabette ben de varım" mesajı verdi. Bordo mavililerde daha önce ligin 11. haftasında 4-1 kazanılan Gençlerbirliği maçında hat-trick yapan Oscar Cardozo da maç topunu hatıra olarak evine götürmüştü.


'Abarttık mı ne?'

Yerel gazeteler de tarihi zaferi okuyucularına ilginç başlıklarla duyurdu. Karadeniz Gazetesi, "Abarttık mı ne?", Günebakış Gazetesi, "Trabzonspor gol oldu yağdı", Son Nokta Gazetesi, "Manisa 9 parça, fileler paramparça", Taka Gazetesi, "Atom çekirdeği Manisa’ya patladı", Karadenizin Sesi, "9 şiddetinde fırtına", Kuzey Ekspres de, "Tarihe tanıklık ettiler" başlıklarıyla çıktı.


Bu sonuç geleceğe bir mesaj

Teknik direktör Ersun Yanal, Manisa karşısında futbolcularının maç içindeki oyun felsefesine memnun kaldı. Yanal, 3 kulvarda mücadele eden bir takım olarak bu tür sonuçlara ihtiyaçlarını olduğunun altını çizdi. Bu oyun felsefesini her zaman uygulamak zorunda olduklarını belirten Ersun Yanal, şöyle devam etti: "Bunu Manisaspor karşısında kazandığımız veya farklı skor elde ettiğimiz için söylemiyorum. Aslında son dakikaya kadar gol kovalama, son dakikaya kadar sahada her şeyini ortaya koyma felsefesini, en zorlu karşılaşmalarda da ortaya koymalıyız."

#Trabzonspor
#Soner Aydoğdu
#Manisaspor
#Ersun Yanal
9 yıl önce