|

Sosa bir yere gidemez

Siyah-beyazlı ekibin asbaşkanı Deniz Atalay, ayrılma talebinin ardından şu anda takımla idmanlara çıkan Arjantinli futbolcu için, “Sosa, Beşiktaş'ın kontratlı futbolcusu ve antrenmanlarına çıkacak. Yükümlülükleri var. Kendi isteğiyle ayrılamaz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 الأربعاء
Güncelleme: 03:06 - 20/07/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, Arjantinli futbolcu Jose Sosa'nın kendi isteğiyle ayrılamayacağını belirtti. Atalay, “Profesyonel futbolcuya gerekli koşulları sağlıyorsak, yükümlülüklerimiz varsa, onların da yükümlülükleri var. Sosa şu anda Beşiktaş'ın kontratlı futbolcusu ve antrenmanlarına çıkacak” dedi. 31 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin devam ettiğini belirten Atalay, “Sosa'nın 2 sene daha sözleşmesi var, 'Ben memnun kalmadım, gidiyorum' deme şansı yok. Biz memnun olmadığımız oyunculara, 'Seninle çalışmayacağız' dediğimiz zaman, 'Sözleşmemin koşullarını yerine getirin' deniliyor. Aynı şey futbolcular için de geçerli. 'Ben gidiyorum' deyince kimse gidemez” ifadelerini kullandı.



MAİRO GOMEZ DE NE OLDUĞUNU BİLMİYORDUR


Deniz Atalay, Alman golcü Mario Gomez için de görüşlerini dile getirdi. Atalay, “Transfer komitesi başkanlığına getirilen Umut Güner, Gomez transferiyle ilgili görüşmeleri sürdürüyor. Herhalde Gomez de şu an ne olduğunu bilmiyordur. Benim de bu transferin son durumuyla ilgili net bir bilgim yok” ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ın transfer yapmadığı şeklinde yansıtılmaya çalışıldığını belirten Atalay, “Sezon bittikten sonra '2-3 transfer yapacağız' dedik. İhtiyacımız olan yerler belliydi. Stoper ve sağ bek aldık, bir de kaleci takviyesi yaptık. Bundan sonra yapacağımız belki 1-2 noktaya daha transfer yapmaktır. İhtiyacımız olan yerlere transferler yapılacak” diye konuştu. Deniz Atalay, adı Beşiktaş ile anılan Manchester Unitedlı Schweinsteiger içinse, “Şu an bir gelişme yok”


diye konuştu.



ÜLKE OLARAK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de tepki gösteren Atalay, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. İnsanlarımız şehit oldu. Onlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilemek istiyorum. Umarım yaşanan bu kötü günleri çabucak unutur ve huzurlu günlerimize döneriz” dedi.



Mario Gomez'e alternatifler bakılıyor


Beşiktaş'ta geçen sezon İtalyan ekibi Fiorentina'dan kiralık olarak oynayan Alman golcü Mario Gomez'in durumu halen belirsizliğini koruyor. Siyah-beyazlı takımda devam etme konusundaki kararını netleştiremeyen Alman forvetin menajerine haber gönderen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, oyuncuyla da son kez yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme için yeni evlenen oyuncunun balayı tatililinin bitmesi bekleniyor. Olumsuz yanıt çıkması ihtimalini de göz önünde bulunduran yönetim, alternatiflerine de bakmaya başladı. Monaco'dan Falcao, İspanya'da Sevilla forması giyen Llorente gibi isimlerin listede olduğu belirtildi. Başka isimlerin de gümdemde olduğu, Mario Gomez'in durumuna göre temasların hız kazanacağı ifade edildi.



Veli Kavlak 4 hafta yok


Beşiktaş'ta geçen sezon yaşadığı sakatlıklar ve geçirdiği ameliyatlar ile dikkat çeken Veli Kavlak, yeni sezon öncesi de operasyon geçirdi. Oyuncuda yapılan tetkikler sonucunda boyun fıtığı teşhisi konulduğu açıklandı. 27 yaşındaki oyuncunun takıma katılmasının 4 haftayı bulacağı ifade edildi.



#Deniz Atalay
#Jose Sosa
#Veli Kavlak
٪d سنوات قبل