|

Sow bitiyor

Sow'un menajeri, İngiliz kulübüyle anlaştı ancak Fenerbahçe, Senegalli yıldızın takımdan ayrılmasına sıcak bakmıyor. Yıldız oyuncunun Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmede "17 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 03:18 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland, Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow'u transfer etmek istiyor. Senegalli golcünün menajerinin İngiliz kulübüyle yaptığı görüşmede prensipte anlaşmaya vardığı, ancak sarı lacivertli yönetim ve teknik heyetin 1 yıl daha sözleşmesi olan Moussa Sow'un takımdan ayrılmasına sıcak bakmadığı öğrenildi. Sözleşmesinde "17 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi olan Fenerbahçeli golcü için Sunderland'ın bu rakamı verip vermeyeceği henüz belli değil. Fenerbahçe teknik heyeti, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılacak maç öncesi yükselen formuyla dikkat çeken Senegalli yıldızı kesinlikle bırakmak istemiyor. Sow'un takımdan ayrılmak istemesinin nedeninin ise aldığı ücret olduğu öğrenildi. Sow Fenerbahçe ile yaptığı sözleşme gereği bu sezon 1.4 milyon Euro kazanacak.



SOW GİDERSE KANAT OYUNCUSU TRANSFER EDİLECEK


Fenerbahçe, golcü oyuncunun takımdan ayrılması halinde ise teknik heyetin raporu doğrultusunda bir kanat oyuncusu transfer edecek. Listede Everton'dan Kevin Mirallas, Porto'dan Adrian Lopez ile Chelsea'nin Mısırlı yıldızı Mohammed Salah yer alıyor. 3 oyuncunun da ortak özelliği aynı zamanda forvet bölgesinde görev yapabiliyor olması. Sarı-lacivertli yönetimin bu transfer için 10 milyon Euro ayırdığı, Adrian Lopez için satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunulacağı konuşuluyor.



Van Persie'ye meydan okudu


F.Bahçe'nin Guimares'i 3-1 yendiği maçın ardından soyunma odasında ilginç diyaloglar yaşandı. Sow ve Fernandao birbirlerine övgüler yağdırırken, Senegalli yıldız, “Fernandao sen çok iyi servis yapıyorsun. Senin sayende çok gol atarım. Biz çok iyi bir ikili olduk. Van Persie uzun süre formayı giymeyi bekleyecek” diye espri yaptı. Fernandao ise “Ben savaşa hazırım. Kolay kolay beni


kimse kesemez” diyerek gözdağı verdi.



MANCHESTER'İ istiyorum


F.Bahçe'nin Manchester United'dan transfer ettiği Robin van Persie, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'i elemeleri halinde eski takımıyla karşılaşmak istediğini söyledi. İngiliz The Sunday Times gazetesine röportaj veren 31 yaşındaki futbolcu, Ukrayna ekibine karşı zorlu maçlar oynayacaklarını belirterek, “Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile karşılaşmayı isterim. Bunu kızgınlıktan dolayı değil, oyunun güzelliğinden dolayı istiyorum” dedi. van Persie, İtalya ve İspanya'da da seçenekleri olmasına rağmen Türkiye'deki futbol tutkusundan dolayı F.Bahçe'yi tercih ettiğini söyledi. Eski hocası Luis van Gaal'in kendisiyle ilgili düşüncelerinin değiştiğini iddia eden golcü futbolcu, “Takıma dönmek için mücadele etmek benim önüme tercih olarak sunulmadı. 1-0 yenildiğimiz ve 90 dakika yedek kulübesinde oturduğum Chelsea maçı, işlerin doğru gitmediğinin ilk sinyaliydi” açıklaması yaptı.







#fenerbahçe
#mousa sow
#Manchester
9 yıl önce