|

Spor organizasyonları turizme can suyu oluyor

Türkiye'nin turizmde yaz mevsimine yönelik bulduğu çözümler sektör yeniden hareketlendirirken, yaz mevsimi öncesinde 'spor turizmi' de piyasaların yüzünü güldürüyor. Ordu, Antalya, Erzurum gibi yerlerde düzenlenen uluslararası spor organizasyonları çok sayıda yabancı konuğu ülkemize çekerken, 9-17 Nisan tarihlerinde 38 ülkeden yüzlerce sporcu ve spor yöneticisi de Samsun'a geliyor.

Yeni Şafak
22:40 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 22:39 - 8/04/2016 Cuma
Diğer

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye'nin turizmde Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olduğunu belirterek, turizmde ortaya çıkan bazı tıkanıkların spor organizasyonları ile aşılabildiğini vurguladı.



Ülkemizin uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma konusunda son yıllarda 'örnek ülke' konumuna yükseldiğinin altını çizen Başkan Gözgeç, “Geçmişte nispeten küçük ölçekli organizasyonlar düzenleniyordu.Üniversite Oyunları, Karadeniz Gençlik Olimpiyatları, Kış Olimpiyatları, Şampiyonlar Ligi Finali, Akdeniz Oyunları gibi birbirinden önemli spor organizasyonları ile bu çıta kademeli olarak yükseldi. Yaz Olimpiyatları dışında hemen tüm büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. Şimdi sporla ilgili hangi organizasyon olursa olsun başarılı bir şekilde ev sahipliği yapacağımızı hem biz hem de uluslararası spor camiası çok iyi biliyor. Spor organizasyonu olduğu dönemde sadece sporcular değil, sporcuların aileleri, antrenörleri, takım ve federasyon sorumluları ve o branşa ilgi duyan seyirciler de birlikte geliyor. Organizasyon için Türkiye'ye gelen yabancıların büyük çoğunluğu bir sonraki tatilini yine Türkiye'de geçirmek istiyor" şeklinde konuştu.





“Esnafın yüzü gülüyor"

Bu kapsamda 9-17 Nisan tarihlerinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakalarının Samsun'da düzenleneceği bilgisini veren Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:



“Samsun'da 38 Avrupa ülkesini ağırlayacağız. Sporcular, kafileler, hakemler ve VIP konuklarla 500'e yakın yabancı misafirimiz olacak. Şuan içinde Samsun'da otellerin tamamına yakını kullanıyoruz. Organizasyon için gelen misafirlerimizin kenti gezebilmesi için ücretsiz servisler sağlıyoruz. Böylece hem lokantalar, hediyelik eşya dükkanları, kafe-restoranlar ve AVM'ler yabancı konuklarımız tarafından sıkça kullanılıyor. Samsun'da esnafın yüzü gülüyor. Tabi bu sadece bir organizasyon. Türkiye'nin tamamında çok büyük organizasyonlar yapılıyor. Bu konuda bize her zaman destek olan Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bazı ülkelerle siyasi arenada yaşanan olayların turizme etki ettiği bir dönemdeyiz. Biz, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının turizm için can suyu olacağına inanıyoruz."





Başkan Gözgeç ayrıca, Rio Olimpiyatları için kota almak isteyen boksörlerin kıran kırana maçlara imza atacağını belirterek, “Bu heyecan fırtınasına tüm Samsunluları davet ediyoruz. Samsun bir spor kenti. Spor ve sporcuya olan ilgileri memnuniyet verici. Milli Takımımızın, Samsunluların desteğiyle güzel sonuçlar imza atacağına inancım tam" şeklinde konuştu.







#Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç
#Rio
#Samsun
8 yıl önce