|

Stefan Kuntz: "Şenol Güneş gibi mi gideceğim?"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Cebelitarık maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Şenol Güneş ile ilgili soruya dikkati çeken bir karşılık verdi.

Haber Merkezi
17:39 - 12/11/2021 Cuma
Güncelleme: 17:55 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Stefan Kuntz
Stefan Kuntz

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yarın Cebelitarık'ı konuk edecek ay-yıldızlı ekibimizde teknik direktör Kuntz, TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Alman çalıştırıcının açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Abdülkadir olmayacak"
  • "Cengiz Ünder aday kadrodan ayrıldı. Yarınki maçta Abdülkadir Ömür de forma giyemeyecek. Aklımdaki ilk 11 belli ama son antrenmanı görmem lazım."
"Sahada başlayıp tribünlere yayılan bir mutluluk olur umarım"
  • "Oyuncularıma oynanan maçları tekrar izletip, eksik noktalara değindim. Maçın yüzde 100 kapasiteyle oynanacak olması sevindirici bir şey. Oyuncularımız çok mutlu oldu. Sabır da gerekebilir ancak sonunda sahada başlayıp tribünlere yayılan bir mutluluk olur umarım."
"Oyuncularımızın çok sayıda maçı var"
  • "Bir teknik direktör olarak müdahale edip edemeyeceğiniz şeyler var. Letonya maçından çıkan bir öz güvene etki edemiyorsunuz. Oyuncularımızın çok sayıda maçı var, o yüzden bir önceki maçla başlıyoruz çalışmalara çünkü kulüpten çıkıp, milli takım çipini taksınlar."
"Kenan Koçak beni öğrencimdi"
  • "Ekibimde Türkçe konuşan bir kişinin olması önemliydi. Kenan (Koçak) daha önce benim öğrencimdi. Kenan'ın da özel bir tarafı var. Benim gibi olan 2 kişi getirseydim potansiyeli alamayacaktık. Benim yapamayacağım şeyleri yapan insanlar da olunca daha donanımlı oluyorsunuz."
"Bu baskının altına girmek benim kararımdı"
  • "Ben zaten baskıyı istiyordum. Bu baskının altına girmek benim şahsi kararımdı zaten. Bu ekibi motive etmeme gerek yok. Türk Milli Takımı'nın oyuncuları ülkeleri için oynamayı çok seviyor. Seyircileri mutlu etmeyi seviyorlar."
Ferdi Kadıoğlu'nun durumu
  • "Üç çocuğun var ve hangi çocuğunu daha çok seviyorsun diye soruyorsunuz. Ferdi'ye takımımızda olmasını istediğimizi söyledik. İyi düşünüp karar vermek istiyorsa buna saygı duymak zorundayız."
"Şenol Güneş gibi gideceğimi mi düşünüyorsunuz?"
  • Soru:
    Şenol Güneş'in ayrılmadan önceki maçı Cebelitarık'tı ve zorlanmıştık. Hollanda maçındaki skor (6-1) sonrasında da gitmişti Şenol Güneş. Siz nasıl bir sistemle çıkacaksınız? 2 forvet, 3 forvet?
  • Stefan Kuntz:
    "Benim de Şenol Güneş gibi gideceğimi mi düşünüyorsunuz? Beni biraz tanımışsınızdır diye düşünüyorum. Geçmişte iyi antrenörler vardı ama üzerinden zaman geçti. İstatistik okumayı biliyorsunuz. Her oyuncunun ne yaptığını siz de görüyorsunuz. Benim görevim onları en güçlü hale getirmek.

"Burak bizim 1 numaralı forvetimiz"
  • "Forvetlerimi en güçlü hallerine getirip onlara en uygun pozisyonları hazırlamak benim görevim. Burak bizim 1 numaralı forvetimiz. Kenan, Serdar, Halil iyi forvetler. Onlara iyi asistler, iyi ortalar yapılmalı. Onlar için çok sayıda şans yaratmak gerekiyor. Bol miktarda pas almışlarsa iyi miydi, kötü müydü o zaman değerlendirebiliriz forvetlerimizi."
"Oyuncularımın doğru planın ne olduğunu anlamalarını istiyorum"
  • "Kerem (Aktürkoğlu) diyelim ki antrenmanda kötü oynadı ama diyorum ki iyi bir performans görmedim, kenara alacağım. Kerem bana gelip derse ailede hasta var, dün gece uyuyamadım. O zaman farklı değerlendiririm. Oyuncularımın doğru planın ne olduğunu anlamalarını istiyorum. Onlar benim kafamdakinin ne olduğunu anlarsa sahaya iyi yansıtırlar. Onların fikirlerini alıyorum. Çok disiplinliyim, dürüst ve doğru konuşuyorum. Bir futbolcuya neyin var diye soruyorum, videoları, istatistikleri gösteriyorum ve yanlış anlama ihtimali kalmıyor."
"Disiplin sorunumuz yok"
  • "Ben disiplin problemimiz olduğunu söylemedim. Disiplinle duygu arasında iyi bir kombinasyon gerekiyor dedim. A Milli Takım'ın kesinlikle bir disiplin sorunu yok."
"Süper Lig'le alakalı bir şey söylemem"
  • "Süper Lig hakkında kesin bir şey söyleyemem. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynayan takımlara bakıyorum. Galatasaray, Lokomotiv'e karşı güçlü bir şekilde oynadı. Benim görevim başka bir iş. Tabii ki takip ettiğim başka ligler de olacaktır."
"Hakan Çalhanoğlu gibi bir oyuncum olduğu için çok memnunum"
  • "Kulüpteki performansınızla milli takım performansınızı birebir karşılaştıramazsınız. Milli takımın kendi tarihçesi ve karakteri var. Milli takımda oyuncuların üzerine bir baskı geliyor çünkü vatanları için oynuyorlar. Hakan sahada ve saha kenarında çok örnek ve esnek bir futbolcu. Onu birçok yerde kullanabiliyorum. Öyle bir oyuncum olduğu için çok memnunum. Ondan da güçlü bir performans bekliyorum yarın."




#A Milli Takım
#Stefan Kuntz
#Cebelitarık
2 yıl önce