|

Stopere 32 milyon euro

Son 6 sezonda stopere 32 milyon Euro harcayan Galatasaray'da istikrarın yakalanamaması dikkat çekiyor. Yüksek maliyetli isimler zararına satılırken, defansta yaşanan sorunlar da tam anlamıyla giderilemedi.

Umut Yılmaz
02:52 - 6/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 09:47 - 6/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray'ın yeni transferi Nelsson
Galatasaray'ın yeni transferi Nelsson

Galatasaray, Süper Lig’in ilk 3 haftası geride kalırken defansta yapılan hatalar ve kalesinde gördüğü gollerle dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, kalesini bir türlü gole kapatamadı. Özellikle stoper bölgesi güven vermezken, son 6 sezonda bu mevki için 32 milyon Euro harcanmasına karşın bir türlü istenilen verimin alınamaması da sarı-kırmızılıların keyfini kaçırıyor. Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte Christian Luyindama ve Maicon Roque’nin transferleri için 8’er milyon Euro harcadı. Victor Nelsson için 7 milyon Euro veren Aslan, 4.5 milyon Euro’ya Serdar Aziz’i, 4 milyon Euro’ya ise Marcao Teixeira’yı transfer etti. Jason Denayer’in kiralama ücretine ise 500 bin Euro ödendi.

ZARARINA SATIŞLAR

Sarı-kırmızılı takım, son 6 sezonda transfer ettiği bu isimlerin arasında sattığı oyunculardan hep zarar etti. 8 milyon Euro ödenen Maicon, Al Nassr’a 1.7 milyon Euro’ya kiralandı; 1.43 milyon Euro bonservisle transfer oldu. 4.5 milyon Euro verilen Serdar Aziz’in sözleşmesi ise feshedildi. 8 milyon Euro maliyeti bulunan Luyindama, kontratının son sezonuna girdi. 4 milyon Euro’ya transfer edilen Marcao ise takım arkadaşı Kerem’e saldırması sonrası 8 maç ceza alarak takımını yalnız bıraktı.

#Galatasaray
#Transfer
#Süper Lig
3 yıl önce