|

Stresi onlar yapacak

Galatasaray çalıştırıcısı, Beşiktaş'ı yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti, "Avantaj bizim elimizde. Fenerbahçe'nin kazanması gerek. Bu nedenle stres ve panik içinde olacaklar. Kazanırsak büyük ihtimalle şampiyon oluruz. Kaybetsek de lideriz. Bu nedenle strese girmeyin" dedi

Abdullah Eğilmez
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:59 - 19/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Stresi onlar yapacak
Stresi onlar yapacak

G.Saray'da Teknik Direktör Fatih Terim, dün yapılan idman öncesi oyunculara F.Bahçe derbisi motivasyonu konuşmaları yaptı. Beşiktaş galibiyeti ile aradaki puan farkını koruduklarını ve sahalarındaki derbide F.Bahçe maçının büyük önem kazandığını dile getiren tecrübeli teknik adam, 'Evimizde oynamanın avantajı başta olmak üzere puan farkıyla birlikte bütün kozlar bizim lehimize. Panik yapacak, stres yapacak olan F.Bahçe. Bizde onların panik ve stresini iyi değerlendirirsek kazanırız. Çok sakin olmalıyız. Kesinlikle rakip oyuncuların tahriklerine kapılmamalıyız. Bu sezonun en büyük finali bu derbi olacak. Kazanırsak şampiyonluk içten bile değil' dedi. Terim kadro olarak daha güçlü olduklarını bunu normal sezonda gösterdiklerini belirterek, 'Bu sezon derbi maçlarda çok iyi sonuçlar aldık. Gücümüzü herkese kabul ettirdik. Biz daha iyi takımız. Bu nedenle çekinmemiz için bir neden yok. Normal futbolumuzu oynayalım yeter' şeklinde konuştu.


F.BAHÇE'NİN ZAAFI SAVUNMA

Oyuncularına idman öncesinde F.Bahçe'nin kaybettiği ve kazandığı bazı maçlardan videolar izlettiren Teknik Direktör Fatih Terim, 'Rakibimizin en büyük zaafı savunmadan çıkışlarda yaşanıyor. Eğer orada Elmander, Necati, Engin ve Selçuk ile iyi basarsak rakibi köşeye sıkıştırırız. Rakibimizin en büyük zaafı savunmadan çıkışlar. Orada çok iyi pres yapmalıyız. Rakibimiz orada çok hata yapıyor. Bu hataları iyi değerlendirirsek rahat gol bulabiliriz' dedi. Buna karşılık F.Bahçe'nin çok etkili hücum silahlarına sahip olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, özellikle Alex ve Sow konusunda savunma oyuncularını uyardı. Terim, 'F.Bahçe özellikle hücumda çok etkili bir takım. Kaliteli silahları var. Bu nedenle savunmada dikkatli olmamız gerekiyor. Sahanın her yerinde pres yapmalıyız ve top bizde kalmalı. Pas bağlantılarını kesersek, atak yapamazlar' dedi.


G.Saray'da Japon İnui ve Honda sesleri

Gelecek sezonda kadrosunu önemli isimlerle güçlendirmek isteyen G.Saray, Nikon ile sponsorluk anlaşması yapmasının ardından bu kez de Japon oyuncular gündeme gelmeye başladı. G.Saray'ın Alman 2. lig takımı Bochum'da forma giyen Takashi İnui ve CSKA Moskova'da oynayan Honda ile temaslara başladığı ileri sürüldü. Kulübüyle 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan Inui'nin bonservis ücreti 3 milyon euro. 2013'e kadar Rus ekibiyle mukavelesi bulunan Honda transferi için ise İtalya'nın Lazio Kulübü devreye girdi. G.Saray sezon sonunda bu iki orta saha oyuncusundan birini kadrosuna katmayı hedefliyor.


Terim, taktik çalışması yaptırdı

G.saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in dün basına kapalı olarak yapılan antrenmanda futbolculara F.Bahçe maçının taktik çalışmasını yaptırdığı bildirildi. Beşiktaş karşılaşmasında forma giyen oyuncuların takımdan ayrı çalıştıkları, diğerlerinin ise çift kale maç yaptığı duyuruldu. Sarı-kırmızılı takım, Pazar günkü maça kadar antrenmanlarını basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirecek.





12 yıl önce