|

Dünya Suarez'i konuşuyor

İlk maçta forma giyemeyen Luis Suarez, İngiltere maçıyla birlikte harika bir geri dönüşe imza attı. Uruguay''a zaferi getiren golleri kaydeden tecrübeli futbolcu, son 16 yolunu tek başına açtı.

.
00:00 - 20/06/2014 Cuma
Güncelleme: 12:46 - 20/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
Dünya Suarez'i konuşuyor
Dünya Suarez'i konuşuyor

Dünya Kupası D grubu maçında Uruguay, İngiltere''yi 2-1 mağlup etti. Maçın adamı olan Luis Suarez, takımına zaferi getiren isim oldu.

Kosta Rika maçında yaşanan hayal kırıklığı nedeniyle Suarez''i özel olarak hazırlayan Oscar Tabarez, 2010''da elde edilen 4.''lükte kullandığı taktiğe benzer bir yapıyla sahaya çıktı. 10 numara mevkiine Lodeiro''yu yerleştiren tecrübeli hoca, Cavani-Suarez silahıyla İngiltere''nin üstüne gitmek istedi. İngiltere ise Sterling, Sturridge ve Welbeck''in hızını Rooney''nin bitiriciliği ile birleştirmenin derdine düştü.

Kurtarıcı Muslera

Henüz 4. dakikada kullandığı kornerle dönüşünü hatırlatan Suarez''e, Joe Hart engel oldu. Oyunda üstün olan Uruguay, 14''te Rodriguez ile gole bir kez daha yaklaştı. 26''da köşe vuruşu numarasını tekrarlayan Suarez, gol sinyalini vermeye başladı. İngiltere en net pozisyonunu 30''da Gerrard''ın serbest atışında Rooney''nin kafasından gelen direğiyle yaşadı. Ancak maçın en özel adamı tabelayı değiştirerek Arena Corinthians''ı salladı. 38''de Cavani''nin enfes pasını Suarez kafasıyla tamamladı. 40''ta ise Sturridge''e dur diyen Muslera, devrenin skorunu bozdurmadı.

10 yıl önce