|

Sultan Potuk

Son haftalardaki kötü futboluyla eleştirilen Fenerbahçe, Osmanlıspor karşısında da tat vermedi. Sarı-lacivertliler, Nani ve Volkan Şen'in yokluğunda kahramanlığa soyunan Alper Potuk'un tek golüyle kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 09:17 - 30/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig'de son dönemlerde aldığı sonuçlarla eleştirilen, sergilediği futbolu beğenilmeyen Fenerbahçe, dün Osmanlıspor karşısında sahada üstün olmasa da tabelada üstünlüğü sağladı; ligde hafta içi mesaisini kayıpsız kapattı: 1-0. Lider Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde haftaya başlayan sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla da olsa farkı 1'e indirerek rakibinin puan kaybını beklemeye koyuldu. F.Bahçe, ilk 15 dakikada rakibi karşısında baskı kurarkan ilk yarının kalan bölümde Osmanlıspor, F.Bahçe kalesinde daha çok gözükmeye başladı. F.Bahçe baskı kurduğu anlarda 5. dakikada Alper ile gole yaklaştı; bu oyuncunun şutunda kaleci Artur topu ayaklarıyla çeldi. 24'te Osmanlıspor'un en net atağında Aminu Umar, ceza sahasına girer girmez, boştaki arkadaşına pas atmak yerine kaleye vurmayı denedi; Volkan Demirel parmaklarının ucuyla çeldi. 37'de Fernandao'nun kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.



ALPER'DEN JENERİKLİK GOL


Oyunun sıkıştığı anlarda F.Bahçe, 52'de Alper Potuk'un golüyle rahat nefes aldı. Sol kanatta topla buluşan Alper, ceza alanı dışı sol çaprasında topu sağ ayağına aldı ve şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 59'da Van Persi'nin kale önünde dokunduğu topu kaleci Artur çeldi. 64'te oluşan karambolde son olarak Ndiaye'nin şutu kaleci Volkan'da kaldı. Osmanlıspor'un beraberlik çabalarına katı savunmayla karşılık veren F.Bahçe, top yaparak oyun temposunu düşürmeye çalıştı; bulduğu tek golün avantajını kullanarak maçı kazandı.



F.Bahçe ilk kez 2. yarıda üstün


Süper Lig'de bu sezon ilk yarıların aksine ikinci yarılarda yaşadığı düşüşlerle eleştirilen Fenerbahçe, ilk kez bir maçın ikinci yarısında rakibine üstünlük kurdu. İlk haftada 2-0 kazandığı Eskişehirspor maçında iki golü ilk yarıda atan sarı-lacivertliler, 1-1'lik Rize, 1-0'lık Kasımpaşa, 2-2'lik Akhisar, 1-0'lık Kayserispor, 1-1'lik G.Saray maçlarında golleri ilk yarıda buldu. 2-1'lik Antalya, 2-2'lik Bursapor, 3-2'lik Beşiktaş maçlarında ikinci yarılarda hem attı, hem yedi.



Penaltı tartışması


Fenerbahçe-Osmanlıspor maçının hakemi Hüseyin Göçek, ilk yarıda çok tartışılan bir karara imza attı. Maçın 35. dakikasında Osmanlıspor yarı sahasında Diego'nun ceza alanına ortaladığı topa Fernandao yükselip kafayı vurdu. Brezilyalı yıldızın vuruşunda top hemen önündeki Uğur'un eline çarpıp yön değiştirdi ve kaleci Arthur da tehlikeyi uzaklaştırdı.



Gol atan ilk Türk Alper Potuk


F.Bahçe, Osmanlıspor'un Alper Potuk'un golüyle yenerken yıldız oyuncu, sarı-lacivertli takımın bu sezon gol atan ilk Türk futbolcusu oldu. Fenerbahçe'de diğer 14 gol, van Persie (4), Fernendao (3) Nani (3), Sow (1), Diego (1) ve Josef de Souza (1) ve Beşiktaşlı Dusko Tosic'ten (kendi kalesine) geldi.



Kadroda 3 değişiklik


F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, G.Saray derbisindeki 11'i genelde değiştirmedi. Sadece Luis Nani'yi dinlendiren ve sakatlanan Caner'in yerine Hasan Ali, Ba'nın yerine de Alves'e forma veren Portekizli orta sahada da Mehmet Topal, Josef, Diego üçlüsünü değiştirmedi. Alper Potuk, bu sezon Akhisar Belediye maçından sonra dün de Osmanlı maçında 11'de sahaya çıktı.



Mehter takımı sahnede


Osmanlı-Fenerbahçe maçında Mehteran ekibi maç öncesinde konser verdi. Taraftarların alkışını alan Mehter takımı daha sonra maçı tribünden izledi.











#Süper Lig
#fenerbahçe
#alper potuk
#Vitor Pereira
8 yıl önce