|

Süper Lig ekibinden kural hatası başvurusu: 'Maç tekrar edilsin'

Antalyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasındaki hakem kararlarında kural hatası yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yaptı.

13:32 - 3/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 14:04 - 3/12/2020 Perşembe
DHA
Hakem Ali Şansalan'ın yönetimi, Antalyasporluların tepkisini çekmişti.
Hakem Ali Şansalan'ın yönetimi, Antalyasporluların tepkisini çekmişti.

Fraport TAV Antalyaspor'un, Süper Lig'in 10. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 2-2 sona eren karşılaşmada kural hatası yapıldığı iddiasıyla TFF'ye başvuru yaptığı öğrenildi. Federasyona sunulan raporda, karşılaşmadaki pozisyon hatası 3 başlıkla belirtildi.

Kırmızı-beyazlı kulüpten karşılaşmanın 89. dakikasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un VAR incelemesi sonrası kazandığı golün ofsayt olduğu savunularak, şu açıklama yapılmıştı;


  • "Özgüç Türkalp ve yanlış yönlendirdiği Ali Şansalan pozisyonun 'bilerek oynama' değil, 'kurtarma' olduğunu neden görememiştir, kuralları bilmiyor mudur? VAR'ın mavi çizgisi son oyuncumuzun olduğu yerden geçerken, rakip oyuncunun ayağının üzerinden geçmesi, bu oyuncunun ofsaytta olduğunu göstermiyor mu? Neden kırmızı çizgi çekilip bu durum daha net olarak belirtilmedi? Naldo'nun, oyun alanının dışına çıkan topa koluyla müdahale etmesine sarı kart veren ve ardından oyuncumuzu ihraç eden Ali Şansalan, topun, kaleye doğru değil auta doğru gittiği için oyun kurallarına göre pozisyonun ihtar gerektirmediğini bilmiyorum mu?"
Antalyaspor Kulübü itiraz ettiği pozisyonların görüntülerini paylaşmıştı;


#Antalyaspor
#Erzurumspor
#TFF
3 yıl önce