|

Süper Lig ekiplerinden Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

Başakşehir Kulübü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na toplamda 2 milyon 14 bin liralık destekte bulunacağını açıkladı. Bir diğer Süper Lig ekibi Göztepe de kampanya için 1 milyon TL'lik bağış yapma kararı aldı.

14:21 - 31/03/2020 Salı
Güncelleme: 16:12 - 31/03/2020 Salı
Süper Lig'in iki ekibi başlatılan yardım seferberliği için harekete geçti.
Süper Lig'in iki ekibi başlatılan yardım seferberliği için harekete geçti.

Başakşehir Kulübü'nden Milli Dayanışma Kampanyası'na destek geldi. Yönetim kurulu, futbolcular, teknik ekip ve personelin toplamda 2 milyon 14 bin TL ile kampanyaya katılım göstereceği duyuruldu.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;


  • "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı milli dayanışma kampanyasına İstanbul Başakşehir Kulübü olarak tam destek veriyoruz.
  • Devletimizin ihtiyaç sahiplerine destek olma çalışmasına kulübümüz adına yönetim kurulumuz 1 milyon 14 bin TL, futbolcularımız, teknik ekibimiz ve personelimiz de 1 milyon TL olmak üzere toplam 2 milyon 14 bin TL ile katkıda bulunmuştur.
  • Her zaman olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bu zor günleri el ele vererek hep birlikte aşacağız. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için."


Göztepe'den 1 milyon TL

İzmir’in Süper Lig’deki temsilcisi Göztepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası’na destek verdi. Kampanyaya destek veren sarı-kırmızılı kulüp, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in duruma gösterdiği hassasiyetle 1 milyon TL bağış yapma kararı aldı.

Kayserispor da katıldı

Bir diğer Süper Lig ekibi Kayserispor da kampanyaya destek verdi. Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz millet olarak ne badireler atlattık; birlik olup bu salgını da an az yara ile atlatacağız. Biz bize yeteriz diyoruz, 1966’da kurulan şanlı Kayserispor olarak kampanyaya 196 bin 600 TL ile katılıyoruz" dedi.



#Başakşehir
4 yıl önce