|

Süper Lig kulüpleri ligin başlaması yönünde anlaştı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in başlama tarihi üzerinden yapılan tartışmalara nokta koydu. Özdemir, maçların 12 Haziran'da başlaması yönünde kulüplerin anlaştığını belirtti.

17:54 - 20/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 22:58 - 20/05/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Süper Lig
Süper Lig

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig ile ilgili alınan kararları açıkladı. Özdemir, maçların 12 Haziran'da başlayacağını belirtirken küme düşmeme konusuyla ilgili de tartışma çıkartan bir mesaj verdi.

İşte Nihat Özdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar;
  • -"Kulüpler Birliği Vakfımızın talebiyle 18 kulübümüz, ben ve başkan yardımcılarımın katılımıyla, 4 saate varan bir toplantı yaptık. Süper Lig takımlarımızın yaşadıkları ve bundan sonraki süreçte yaşayacakları bütün konuları masaya yatırdık ve gayet demokratik ortamda tartıştık.
  • -"Bundan önce TFF yönetiminin açıkladığı Süper Lig'in 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili 18 kulübün tam desteğiyle karar almış bulunuyoruz. Bununla ilgili Türkiye'deki şartların değişimini göz önünde bulunarak kesin tarihimizi 28 Mayıs'ta yapacağımız basın toplantısıyla kamuoyuna açıklamak üzere anlaşmaya vardık.
  • - "Yedi kulübümüz de federasyonumuza bu yıl ligden düşme olmaması, gelecek sezonun da 21 takımla oynanması konusunda müracatta bulundu. Federasyonumuz bu konuyu inceleyecek. Yönetim kurulu olarak gelecek sezonun kaç takımla oynanacağının, bu sezon ligden düşüp düşmeme kararını da önümüzdeki günlerde vereceğiz.
"2020-2021 sezonunda rezerv lig başlayacak"

TFF'nin pandemi kurulu oluşturacağını aktaran Özdemir, "TFF'nin bir Sağlık Kurulu ve onun danışma kurulu var. Bununla ilgili 12 Haziran'da başlayacağımız Süper Lig ve diğer liglerin başlamasında futbola dönüş protokolü hazırlanmıştı. Hep birlikte verdiğimiz karar doğrultusunda TFF bir pandemi kurulunu teşkil edecek. Bundan sonra bu bu konuyla ilgili süreci pandemi kuruluyla birlikte yürüteceğiz." diye konuştu.


Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil:
"5 oyuncu değişikliği konusunda çalışma yapılıyor"
  • Avrupa'da pandemi sonrası örnekleri olan oyuncu değiştirme sayısının artırılmasıyla ilgili konuşan Sepil, "Beş oyuncu değiştirme konusunda bir çalışma yapıldığı bilgisi verildi. TFF'nin Avrupa liglerinde olduğu gibi 5 oyuncu değişikliği konusunda çalışma yapıldığı söylendi." ifadelerini kullandı.



#Nihat Özdemir
#TFF
#Süper Lig
4 yıl önce