|

Süper Lig takımının hesapları incelenecek

Spor Toto Süper Lig'de zor bir dönem geçiren Mersin İdmanyurdu'nun mali kayıtları, bağımsız denetçilerden oluşacak heyet tarafından incelenecek.

Yeni Şafak
14:03 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:18 - 3/02/2016 Çarşamba
AA

Mersin İdmanyurdu Kulübü Basın Sözcüsü Murat Altındere, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Ocak'taki olağanüstü genel kurulda verdikleri söz doğrultusunda geçmiş dönem hesaplarını inceletme kararı aldıklarını kaydetti. İncelemenin bağımsız denetçilerden oluşacak bir heyet tarafından yapılacağını aktaran Altındere, "Geçen sezon elde edilen başarıya rağmen, yüklü miktarda borcu olan kulübümüzün oluşturulacak bağımsız denetçiler heyeti tarafından geriye dönük olarak mali yapısının, tüm gelir ve giderlerinin ayrıntılı olarak incelenmesine yönetim kurulumuzca oy birliğiyle karar verildi" ifadelerini kullandı.



Altındere, yüksek miktardaki borç nedeniyle kulübün transfer yasağının kalkmadığını belirterek, şunları kaydetti:



"Yönetime yeni seçilen tüm arkadaşlar iş dünyasında başarılı olmuş, tanınmış kişilerdir. Kulübün geçmiş dönem hesaplarıyla ilgili birçok kesimde ortaya çıkmış soru işaretlerinin giderilmesi ve varsa usulsüzlüklerin tespiti için derhal geriye dönük tüm hesapların incelenmesi için bu kararı aldık. Sonuçları da kamuoyuyla paylaşacağız ve internet sitemizde de yayınlayacağız. Yeni yönetim olarak sportif başarının yanında şeffaflık ve hesap verebilirliğin de en temel amaçlarımızdan biri olduğunu kamuoyuyla paylaşmak isteriz" diye konuştu.



#Mersin İdmanyurdu
#spor toto süper lig
#Murat Altındere
8 yıl önce