|

Türkiye'de maçlar seyircili oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ekim ayından itibaren futbol karşılaşmalarına sınırlı sayıda seyircinin alınacağını duyurdu. Ayrıca B Takımlar Ligi kurulmasına da karar verildi.

17:32 - 25/08/2020 Salı
Güncelleme: 17:51 - 25/08/2020 Salı
Yeni Şafak
Pandemi nedeniyle Süper Lig'de maçlar seyircisiz oynanmıştı.
Pandemi nedeniyle Süper Lig'de maçlar seyircisiz oynanmıştı.

TFF Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantının ardından kritik bir karar açıkladı. Riva'da yapılan toplantının ardından resmi internet sitesi üzerinden ekim ayı itibarıyla futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanacağı belirtildi.

Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak seyirci alınacağı kaydedilirken, stadyumun yüzde 30'u kapasitesinde seyirci alımı yapılacak ve tüm seyircilerin sosyal mesafeye uyması ve maske takması zorunlu olacak.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva'da bugün yaptığı toplantıda Ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanması kararını vermiştir. Bu kapsamda; TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınacak olup locaların kullanımı da serbest bırakılacaktır. Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak tüm seyircilerin tribünlerde sosyal mesafeye uyması ve maske takması zorunlu olacaktır. Müsabakalara seyirci alınması ile ilgili tüm detaylar daha sonra ilan edilecek."
B Takımlar Ligi kuruluyor

TFF Yönetim Kurulu, toplantıda ayrıca B Takımlar Ligi kurulması kararı aldı. Federasyondan yapılan açıklamaya göre; profesyonel statüde düzenlenecek ve Süper Lig takımlarının yer alacağı B Takımlar Ligi'ne katılım isteğe bağlı olacak. Bu ligde belirli kriterlerle Süper Lig kulüplerinin yerli ve yabancı futbolcuların yanı sıra genç oyuncuları forma giyebilecek. Ligde sezonu şampiyon tamamlayan takıma 5 milyon, ikinciye 3 milyon, üçüncüye de 2 milyon TL ödül verilecek.

Açıklamada, B Takımlar Ligi ile ilgili diğer detayların daha sonra ilan edileceği belirtildi.


#TFF
#Süper Lig
4 yıl önce