|

Süper Lig'de yabancı sayısı 14'ten 16'ya çıkartıldı

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nden gelen 'yabancı sayısı 16'ya çıkartılsın' önerisini kabul etti. Buna göre takımlar ligin ikinci yarısında kadrolarında 16 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve 21 kişilik kadroya 14 yabancının ismi yazılabilecek.

17:49 - 13/01/2021 Çarşamba
Güncelleme: 18:59 - 13/01/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
TFF
TFF

TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı, Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde bir araya geldi. Gerçekleşen toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan TFF Başkanı Nihat Özdemir görüşmelerle ilgili bilgiler verdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi;
  • -"2021 yılının ilk toplantısını bugün yaptık. 2020 yılının nasıl geçtiğini, ne gibi kararlar aldığımızı enine boyuna yaptığımız çalışmaların hepsini, Kulüpler Birliği Vakfı üyelerine anlattık. Kulüpler Birliği Vakfımızın bizden en çok istediği konuların başında, kulüplerimizin elinde bulunan 14 yabancı üstündeki oyuncuları satamadıkları için onlara önemli derecede para ödemeleri yüzünden, sıkıntıları ve zararları anlattılar. Bu oyuncuların FIFA’ya gittiklerinde, kendilerinin tazminat ödeyecekleri söylediler. Biz de anında görüşmeler neticesinde ikinci yarıda uygulanmak üzere, 14 olan yabancı sayısını 16’ya çıkarma kararını aldık. Bunların hepsi 1 defaya mahsus kararlardır.
  • -Gerçekten çok sıkıştırılmış bir lig takvimi yaşıyoruz. Pazar-çarşamba-pazar maçları, Türkiye Kupası maçları, bazı takımların Avrupa maçları ve 16 Mayıs’ta ligleri bitirmek istediğimizden dolayı sıkı bir trafik olduğu görülüyor. Ligleri oynatarak tamamlamak birinci görevimiz. Bunları da düşünerek kulüplerimiz mümkün olduğunca futbolcularımızı sağlıklı bir şekilde futbol oynatarak, ligi sonlandırmak istiyoruz.
  • -TFF bütün ligleri oynatarak sonlandırmak için elinden gelen bütün desteği kulüplere yapmaya hazırdır. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu toplantıları da sene içinde sık sık yaparak, ligi sonlandırmak istiyoruz. Alınan bu kararla birlikte maça çıkabilecek yabancı sayısı 14 olacak. Bu karar sezon sonuna kadardır”



#Nihat Özdemir
#TFF
3 yıl önce