|

Süpermarket reyonundan Süper Lig'e uzanan yolculuk

Fransa'da Senegalli göçmen bir ailenin 7 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya gelen Antalyaspor'un golcüsü Souleymane Doukara, çocukluğunda geceleri süpermarkette reyon düzenleyicisi olarak çalışırken yıldız futbolcu olmayı hayal ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
15:04 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 15:11 - 12/10/2018 Cuma
DHA
Doukara bu sezon çıktığı 7 maçta 2 gol atarken 2 de asist yaptı.
Doukara bu sezon çıktığı 7 maçta 2 gol atarken 2 de asist yaptı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un golcüsü Souleymane Doukara, 1950 yılında Fransa'ya göç eden Senegalli ailenin 7 çocuğundan en küçüğü olarak dikkati çeken hayat hikayesini, futbol sevgisini ve futbolculuğundaki başarısının sırlarını anlattı.

Ağabeyleriyle sokakta futbol oynarken 5-6 yaşında futbolcu olmayı hayal ettiğine değinen Doukara, 14 yaşında yaşadığı semtin takımı Chatillon Kulübü'nde forma giymeye başladığını söyledi. Eğitim hayatını lise 1'e kadar sürdürebildiğini aktaran Doukara, amatör futbolculuk döneminde süpermarket reyonlarında çalıştığını dile getirdi.

"Anelka'yı örnek aldım"

Amatör takımda futbol oynadığı dönemde Nicolas Anelka'yı örnek aldığını belirten Doukara, şöyle konuştu:

  • Profesyonel futbola başlamadan önce çalışan biriydim. Süpermarkette gece reyonların düzenlenmesini yapıyordum. Futbolcu olmasaydım da herhangi bir mesleği yapabilirdim. Hayalimdeki meslek futbolculuktu onu da başardım. Futbola başladığımda idol olarak Nicolas Anelka'yı aldım diyebilirim. Bunun asıl nedeni onun da benim gibi varoşlardan gelip, hayata tutunabilmesiydi. Çok önemli yolları aşıp, ünlü bir futbolcu olabilmesi benim için örnek alınır yanlarıydı. Futbola başladığım dönemlerde atığı golleri oyun felsefesi ve oyun tarzını benimsiyordum.
İtalya ve İngiltere'den sonra Türkiye

Fransa'da yapılan Vibonese takımının seçmelerinde keşfedilip, İtalya'ya transfer olduğunu anlatan Doukara, hayatını kurmak, hayallerini gerçekleştirmek için 17 yaşında ailesinden ayrıldığını söyledi. İtalya'da Catania ve Juve Stabia takımlarında oynadığına değinen Doukara, forma giydiği takımlarda aldığı eğitimin kişisel gelişimini tamamlayıp, dünyanın her yerinde futbol oynayabilecek seviyeye gelmesini sağladığını kaydetti. İtalya'daki futbol hayatının ardından Leeds United'e transfer olarak İngiltere macerasına başlayan Doukara, buradaki 3 sezonun kendisine önemli tecrübe sağladığını vurguladı.

#Souleymane Doukara
#Antalyaspor
6 yıl önce