|

Süpersin Akhisar

Fenerbahçe’yi mağlup ederek Ziraat Kupası’nı kazanan Akhisarspor, Süper Kupa finalinde de şampiyon Galatasaray’ı dize getirdi. İlk 90 dakikası 1-1 biten karşılaşmanın uzatmalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına gidildi. Gomis penaltı kaçırınca rakibine üstünlük sağlayan Akhisarspor, Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:47 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Manisa ekibi, ilk Süper Kupa Finali’nde ilk kupasını aldı.
Manisa ekibi, ilk Süper Kupa Finali’nde ilk kupasını aldı.

Galatasaray, Akhisar ile yaptığı Süper Kupa Finali’nde rakibine penaltılarla boyun eğdi. Normal süresi ve uzatmaları Seleznyov ile Eren’in golleriyle berabere biten maçta Akhisar adına seri penaltıları kullanan Güray, Larsson, Ömer, Lopes ve Seleznyov hedefi şaşırmadı. Cimbom’da ise Selçuk, Eren, Feghouli ve Rodrigues ağları bulurken Gomis ıskaladı.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi Akhisaspor Süper Kupa mücadelesinde Konya’da karşı karşıya geldi. Maçın başında Seleznyov’un golüyle öne geçen Ege temsilcisi, oyunun son bölümünde Eren Derdiyok’un golüne engel olamadı. Normal süresi berabere biten karşılaşma uzatmalara giderken, her iki takım bu periyotta da eşitliği bozamayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Galatasaray’da Selçuk, Eren, Feghouli, Rodrigues penaltı atışlarından yararlanırken, Gomis ıskaladı. Akhisar’da ise Güray, Larsson, Ömer, Lopes, Seleznyov ağları bulurken, hedefi şaşıran olmadı. Akhisar, penaltılarla 6-5 üstünlük kurarak Süper Kupa’yı kazandı. Manisa ekibi, ilk Süper Kupa Finali’nde ilk kupasını aldı.

MANİSA EKİBİ GOLÜ ERKEN BULDU

Karşılaşmanın henüz ikinci dakikasında Muslera kendisine atılan geri pasta ayağı kaydığı için yerde kaldı. Araya Seleznyov girdi. Dar açıdan şansını denedi ancak top savunmadan döndü. 5’te hızlı gelişen Akhisar atağında Manu’nun getirdiği topu önünde bulan Helder Barbosa’nın yaptığı vuruşta top kale direğinden geri geldi. Pozisyonu iyi takip eden Seleznyov ağları buldu: 0-1. 41. dakikada yine Seleznyov’un, Serdar Aziz’i ekarte ederek yaptığı vuruşta top uzak kale direğinden geri geldi. 63’te Manu’nun sol çaprazdan ortasında Seleznyov, bomboş durumda kafayı vurdu. Top az farkla üstten auta gitti. 79. dakikada Nagatomo’nun yerden pasıyla topla buluşan Eren Derdiyok, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şık bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi: 1-1. Normal süresi ve uzatmaları berabere biten maçı Akhisar penaltılarda kazanarak kupa sevincini yaşadı.


Bakan Kasapoğlu
tribünden izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Galatasaray ile Akhisar arasında oynanan maçı protokol tribününde izledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de maçı tribünden takip etti. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de takımını yalnız bırakmadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yardımcısı Tayfur Havutçu, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Başkanvekili Ali Dürüst ile TFF yöneticileri Nihat Özdemir, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Mustafa Çağlar, Fuat Guguloğlu ve Kadir Kardaş da tribündeki yerlerini aldı.

Maçın adamı Seleznyov

Akhisarspor’un, Süper Kupa’yı müzesine götürdüğü karşılaşma sonrası “Maçın adamı”, Manisa temsilcisinin golcüsü Seleznyov seçildi. Seleznyov, biri normal sürede biri seri penaltı atışlarında olmak üzere ağları havalandırarak takımı adına elinden geleni yaptı. Bu arada Seleznyov, sarı-kırmızılı takıma karşı çıktığı altıncı maçında, seri penaltıdan attığı gol de dahil olmak üzere yedinci kez ağları havalandırdı.

Zemin büyük tepki topladı

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nın zemini iki tarafı da çileden çıkardı. Her iki takım futbolcuları çimlerin kötü durumu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken sakatlanma endişesi yaşadıkları da gözlendi. G.Saray Doktoru Yener İnce ise, zeminin fotoğrafını paylaşarak, “Zeminin futbol oynamaya elverişli olmadığı ve sakatlık riski ortada” yorumunu yaptı.

4. değişiklik
ilk kez yapıldı

Bu sezon uygulamaya konulan yeni kurala göre, statü gereği uzatmaya giden maçlarda takımlar normal sürede üç değişiklik hakkını kullanmışsa, ekstra dilimde birer oyuncu daha değiştirebiliyor. G.Saray da, Akhisar da uzatma dakikalarında oyuncu değiştirdi.

Penaltı polemiği

Galatasaray’da, geçen sezon ligde ağları 29 kez havalandırarak gol kralı unvanını alan Fransız yıldız Bafetimbi Gomis, kaçırdığı penaltılarla dikkat çekmişti. 32 yaşındaki oyuncu, Konyaspor, Beşiktaş ve Akhisar karşılaşmalarında beyaz noktadan ağları havalandırmayı başarmıştı. Gomis, dün de Süper Kupa Finali’ndeki seri penaltı atışlarında ağları tutturamayarak kupaya mal oldu. Bu arada penaltı sırasında listede Maicon’un adı olduğu, buna rağmen Gomis’in hareketlenerek beyaz noktanın başına geçtiği iddia edildi.

89 gün içinde 2 devi bitirdi

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde 10 Mayıs 2018’te karşılaştığı Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek kupayı müzesine götüren ve Süper Kupa Finali oynamaya hak kazanan Akhisarspor, dün de Galatasaray’ı saf dışı ederek bu kez de Süper Kupa’yı kazandı. Manisa ekibi, 89 gün içinde iki dev rakibini finallerde devirmeyi başardı.


VAR’a rağmen
Çakır skandalı

2018-2019 sezonunda ülkemizde ilk defa uygulanacak Video Hakem Uygulaması (VAR), Galatasaray ile Akhisar arasında dün gece oynanan TFF Süper Kupa Finali’nde ilk kez resmen hayata geçti. VAR, dün geceki karşılaşmanın 44. dakikasında ilk kez kullanıldı. Rakip defansın arkasına sarkan Galatasaraylı Garry Rodrigues yarı alanının ortasında topu aldı ve ceza alanına doğru hareketlendi. Rodrigues, Akhisarlı savunma oyuncusu Dany’nin müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Sarı-kırmızılı oyuncunun, kaleciyle karşı karşıya kalacak olması durumunu görmezden gelen Cüneyt Çakır, kırmızını kartını kullanmak yerine sarı kartına başvurdu. Galatasaraylı oyuncular pozisyona uzun süre itiraz etti. Çakır, kulağını işaret ederek VAR kontrolü yapıldığını belirtti. VAR odasından Çakır’a pozisyonu izlemesi talimatı verildi ve o da kartını değiştirip değiştirmemesi gerektiğine bakmak üzere saha kenarındaki VAR ekranının başına geçti. Çakır, yaptığı incelemenin ardından Dany’nin kartını değiştirmeye gerek duymadığını belirterek Galatasaray’ın serbest vuruşla oyuna başlamasını istedi. Çakır’ın kararını değiştirmemesine tepkiler vardı. Çakır, VAR’a rağmen yeni bir skandal karara imzasını attı. Sarı-kırmızılı taraftarlar da sosyal medyadan hakem Cüneyt Çakır’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

#​Fenerbahçe
#Akhisarspor
#Süper Kupa
6 yıl önce