|

Tanjevic'in Hidayet sevinci

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, 2013 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında oynadıkları Çek Cumhuriyeti maçında ay-yıldızlıların gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 16/08/2013 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 16/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Tanjevic'in Hidayet sevinci
Tanjevic'in Hidayet sevinci

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ve "12 Dev Adam"ın 75-68'lik üstünlüğüyle tamamlanan müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Tanjevic, çok güçlü bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu belirtmekle beraber, bugün sahaya yansıttığımız oyunun son derece taminkar olduğunu söylemek istiyorum. Tüm sorunlara rağmen takım olarak iyi bir performans sergiledik" diye konuştu.

Tanjevic, hazırlık döneminde bazı sakatlık sorunlarıyla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Takımımın tam anlamıyla en iyi form durumunu yakaladığını söyleyemem. Hidayet'in bazı sorunları var. Kamp dönemimiz 18 Temmuz'da başlamasına karşın sağlık sorunlarından dolayı formumuzu yakalayamadık. İstanbul'da oynayacağımız Spor Toto Wold Cup'ta takımın son halini göreceğiz. Avrupa Basketbol Şampiyoansı'nda madalya kazanıp kazanamayacağımızı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

FIBA tarafından cezasında indirime gidilen Hidayet Türkoğlu'nun durumunu da değerlendiren Tanjevic, "Böyle bir beklentim ve umudum vardı. Hidayet, 20 yıl boyunca FIBA basketboluna katkıları olmuş bir sporcu. NBA'da aldığı 20 maçlık bir ceza vardı ama ben böyle bir kararı bekliyordum" dedi.

Milli basketbolcu Ender Arslan da çok iyi oynamadıklarını belirterek, "İyi oynadığımızı söyleyemeyeceğim ama bunun normal olduğunu düşünüyorum. Bugünün en iyi yanı, ikinci yarı yaptığımız savunmaydı. Sonuçta Avrupa Şampiyonası'nda bize başarıyı getirecek olan, ikinci yarı yaptığımız bu savunmayı genele yaymak" değerlendirmesinde bulundu.


11 yıl önce