|

Tartışmasız 1numara Volkan!

Mert Günok, Volkan''ın cezalı olduğu G.Saray, Torku Konya ve Eskişehirspor maçlarında müthiş bir performans sergiledi; iki penaltı kurtardı ama ligdeki Sivasspor karşısında kaleyi Volkan Demirel koruyacak

.
00:00 - 26/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:33 - 25/08/2013 Pazar
Yeni Şafak
Tartışmasız 1numara Volkan!
Tartışmasız 1numara Volkan!

Fenerbahçe''de geçen sezondan cezası nedeniyle Süper Kupa''daki Galatasaray, Süper Lig''deki Torku Konyaspor ve Eskişe-hirspor maçlarında forma giyme-yen Volkan Demirel''in yerine sarı-lacivertli ekibin kalesini genç file bekçisi Mert Günok korudu. Genç kaleci, bu üç karşılaşmada başa-rılı performansıyla dikkat çeker-ken özellikle Torku Konyaspor ve Eskişehirspor maçlarında kurtardığı penaltılarla 1 numa-ranın en büyük favorisi oldu-ğunu gösterdi. Anrcak Volkan ile Mert arasında nasıl bir tercih yapacağı merakla bek-lenen teknik direktör Ersun Yanal, bu konuda son noktayı koydu ve ligdeki Sivasspor karşılaşmasıyla birlikte kaleyi Volkan Demirel''in koruyacağını söyledi. Mert''in çok iyi bir kaleci olduğuna vurgu yapan tecrübeli teknik adam, ''Başarılı kurta-rışlarıyla bize maç kazandırdı. Ama benim 1 numara tercihim Volkan. Mert''in zamana ihtiyacı var. İlerleyen haf-talarda şans bulacaktır ama şimdilik kaleyi Volkan Demirel koruyacak'' ifadelerini kullandı

Hakem İspanyol Carballo

Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda Fenerbahçe ile İngiltere temsilcisi Arsenal arasında yarın Londra''da oynanacak rövanş maçının hakemleri açıklandı. Emirates Stadı''nda saat 21.45''te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu''ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek.

F.Bahçe Di Maria''nın peşinde iddiası

Tottenham''dan yıldız oyuncu Gareth Bale''i kadrosuna katmak için geri sayıma geçen Real Madrid''de takımdan ayrılacak isimlerin durumu da tartışılırken, Fenerbahçe ile ilgili flaş bir iddia geldi. İspanya basınının önde gelen gazetelerinden AS''ın haberine göre, sarı-lacivertliler Arjantinli kanat oyuncusu Angel Di Maria için İspanyol kulübüne teklif yaptı. Real Madrid''in bu teklife sıcak baktığı belirtilirken, 26 yaşındaki oyuncunun ise Madrid''den ayrılmak istememesi nedeniyle teklif reddettiği öne sürüldü. Öte yandan, sarı-lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi play-offundaki rakibi Arsenal''in de yetenekli oyuncu için devrede olduğu ve transfer dönemi boyunca istediği hamleleri gerçekleştiremeyen Arsene Wenger''in bu transfer için 30 milyon Euro''yu gözden çıkardığı belirtildi.

Emre ve Topal Ada''da yok

F.Bahçe sakat futbolcular nedeniyle adeta revire döndü. Dün yapılan antrenmanda 6 futbolcu sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı çalıştı. Eskişehir maçında sakatlanan Gökhan Gönül''ün ciddi bir sakatlığının bulunmadığı belirtildi. Mehmet Topal''ın ise dizinde ağrılarının devam ettiği, tecrübeli futbolcuya iğne tedavisi uygulandığı açıklandı. Emre Belözoğlu''nun da sağ üst adalesinde kanama olduğu belirtilirken, tecrübeli futbolcunun Arsenal''e karşı forma giyemeyeceği bildirildi. Eskişehir maçında sakatlanarak oyundan çıkan Emenike''nin de ciddi bir durumunun olmadığı, Arsenal maçında forma giyebileceği belirtildi. Kadlec''in sol üst adaledesinde, Hasan Ali sol arka adalesinde, Yobo''nun ise dizinde ağrıları sürüyor.

Biyonik adam Kuyt

F.Bahçe''nin bu sezon ilk 6 resmi maçında ilk 11''de oynayan tek futbolcu olan Kuyt, 530 dakika ile en fazla süre alan oyuncu durumunda bulunuyor. Geçen sezon takımının yaptığı 64 resmi maçın 56''ında toplam 4 bin 716 dakika ile en fazla oynayan futbolcu olan Hollandalı yıldız, istikrarını bu sezon da sürdürüyor. İlk sezonunda toplam 17 golle takımının en golcü ikinci oyuncusu olan Kuyt, bu sezon kaşında yara olmasına rağmen Eskişehirspor karşısında kafayla attığı golle takımına 3 puan kazandırdı.

Acelem yok sıramı bekliyorum

Fenerbahçe''de Süper Kupa''da Galatasaray, Süper Lig''de Torku Konyaspor ve Eskişehirspor maçlarında kaleyi koruyan Mert Günok, başarılı performansını ve kurtardığı penaltıların sırrını açıkladı. Volkan''ın cezası nedeniyle kaleyi koruduğu maçlarda başarılı performansıyla geçit vermeyen, Konyaspor ve Eskişehirspor mücadelelerinde birer penaltı kurtaran genç file bekçisi maçlara nasıl hazırlandığını ''Ersun hoca rakibin forvet oyuncularının atacağı yerleri ve attıkları penaltıları nerelere attıklarına göre çalışmalar yaptırıyor'' sözüyle açıkladı. Maç öncesi yapılan analizlerde rakibe göre kurtarışlarını belirlediğini anlatan Mert, ''Necati''nin penaltıyı atacağı yeri biliyordum. Başka bir isim gelse yine de kurtarmaya çalışırdım'' dedi. Volkan''ın Türkiye''nin 1 numarası olduğunu belirten Mert, ''Bana çok destek veriyor. Zamanı geldiğinde bu kaleyi koruyacağımı biliyorum. Acalem yok, sıramı bekliyorum'' diye konuştu.


11 yıl önce