|

Taşlar yerinden oynayacak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor mağlubiyetnin ardından kadroda revizyona gidecek. İdeal kadrosunu oluşturmaya çalışan deneyimli teknik adam, Belhanda'yı yeniden ilk 11'e koyarak, Yasin Öztekin'i kulübeye çekmeyi planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 04:17 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Fatih Terim, son Sivasspor karşılaşmasının ardından bazı isimleri yedeğe çekmeye karar verdi.
Fatih Terim, son Sivasspor karşılaşmasının ardından bazı isimleri yedeğe çekmeye karar verdi.

Galatasaray, geçen hafta çıktığı iki maçın birini kaybedip, birini berabere tamamlarken, ilk 11 içerisinde bazı isimler yedek kulübesine çekilecek. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, son Sivasspor karşılaşmasının ardından bazı isimleri yedeğe çekmeye karar verdi. Son maçlarda yedek kalan bazı isimler ise ilk 11'e dönecek. Tecrübeli çalıştırıcı, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin, Sofiane Feghouli ve yeni transfer Yuto Nagatomo'nun performanslarından memnun kalmadı. Bir sonraki karşılaşmasına evinde Konyaspor karşısında çıkacak olan sarı-kırmızılı takımda, bu isimlerden bazılarının kesik yemesi bekleniyor.

BELHANDA 11'E DÖNECEK

Sarı-kırmızılı takımda, öncelikle Yasin Öztekin'in yerine Younes Belhanda'nın ilk 11'e geri dönmesi bekleniyor. Sivasspor karşılaşmasına yedek başlamasına rağmen sonradan oyuna girerek sarı-kırmızılı takımın attığı tek golün hazırlayıcısı olan Belhanda'nın, Terim tarafından tekrar ilk 11'e yazılması bekleniyor. Faslı futbolcu, oyuna girdikten sonra Galatasaray hücumda daha fazla pozisyon bulmaya başladı. Belhanda sahada kaldığı sürede 26 kez topla buluşurken, yüzde 87,5'luk başarılı pas isabetiyle oynadı. Fatih Terim'in, Belhanda'ya gelecek hafta Süper Lig'de Antalyaspor ile oynanacak maçta ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

İDEAL KADROSUNU ARIYOR

Sarı-kırmızılı ekibin başında ilk maçına, Süper Lig'in 17. haftasındaki Göztepe müsabakasında çıkan Fatih Terim, ideal kadrosunu oluşturmaya çalışırken, bu süreçte oynanan 4 lig maçında 20 oyuncuya şans verdi. Tecrübeli teknik adam, takımın önemli isimleri de dahil olmak üzere bazı futbolcuları zaman zaman yedek oturturken, fazla şans bulamamış oyuncuları da forma rekabetinin içine çekti. Galatasaray'ın başında çıktığı 4 lig maçında 3 galibiyet ve 1 yenilgi yaşayan Terim, bu müsabakaların ilk 11'inde 4 oyuncusundan vazgeçmedi. Sakatlık yaşayan Fernando Reges'ten 1, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Stoke City'ye transfer olan Badou Ndiaye'den ise 2 maçta faydalanabilen Terim, Fernando Muslera, Garry Rodrigues, Jason Denayer ve Sofiane Feghouli'yi 4 karşılaşmada da ilk 11'de sahaya sürdü. Yaşadığı sakatlık nedeniyle Göztepe maçını kaçıran Mariano Filho, sarı kart cezası nedeniyle Kayserispor karşılaşmasında forma giyemeyen Maicon Roque ve ikinci yarıdaki müsabakaların değişmez isimlerinden olan Yasin Öztekin ise bu süreçte 3 mücadeleye ilk 11'de başladı.

Ya siyaset ya G.Saray

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CHP'nin parti meclisine giren ve kendisinin başkan yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Ünal Çeviköz'ün istifasını istedi. Sivasspor karşılaşması öncesinde Mustafa Cengiz'e telefonla Çeviköz'ün CHP kurultayına girdiği bilgisi verildi. Başkan, Ünal Çeviköz'ü aradı ve "Ya siyaset ya Galatasaray! İkisini birden yürütemezsin" diyerek kurmayının istifasını istedi. Başkan Yardımcısı görevine getirilen Ünal Çeviköz ise siyaseti tercih etti. Çeviköz, sosyal medya hesabından kulüpten istifa ettiğini duyurdu.

Denayer'den kötü haber

Süper Lig'de önceki gün Demir Grup Sivasspor maçında sakatlanan Galatasaray'ın Belçikalı futbolcusu Jason Denayer'in sol arka adalesinde ileri derecede yırtık tespit edildiği belirtildi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Denayer'in dün MR'ının çekilerek tetkiklerinin yapıldığı ifade edilerek, "Denayer'in sol üst arka adale grubunda zorlanmaya bağlı ileri derece yırtık tespit edilmiştir" denildi. Tedavisine başlanılan tecrübeli oyuncunun 6 ila 8 hafta arasında sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.



Konya maçına Carrosso

Galatasaray'da Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında oynanacak Atiker Konyaspor karşısında kalede Cedric Carrosso'nun olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Konyaspor ile oynanan ilk maçta hatalı goller yiyerek tepkileri üzerine çeken Eray İşcan, bu kez kaleyi Fransız eldivene kaptıracak. Antalyaspor ile oynanacak lig maçında cezalı olduğu için forma giyemeyecek olan Muslera'nın yerine kimin kaleyi koruyacağını ise Carrosso'nun sergileyeceği performans belirleyecek.

  • Telles pişmanlığı

  • Galatasaray, özellikle son yıllarda sol bek konusunda büyük sıkıntı yaşarken, 2016 yılında Porto'ya sattığı Alex Telles'in pişmanlığını yaşıyor. Telles, geçtiğimiz sezonki başarılı performansını 2017-2018 sezonunda da ara vermeden sürdürüyor. 25 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, başarılı performansıyla Avrupa'nın en iyi 3 ismi arasına girmeyi başardı. Telles, Avrupa'nın en büyük 10 ligi içerisinde 7 asistle en çok asist yapan bekler arasında yer alıyor.

Özbek, iddiaları cevaplayacak

Galatasaray eski Başkanı Dursun Özbek, 14 Şubat tarihinde sessizliğini bozacak. Özbek, başta Ndiaye transferi için ödenen bonservis ücreti dahil olmak üzere bilinmeyen bir çok konuya açıklık getirecek. Şubat ayı olağan divan toplantısında kendi dönemi ile ilgili iddialara cevap verecek olan Özbek, tüm eleştirleri yanıtlayacak.

#Galatasaray
#Fatih Terim
6 yıl önce