|

Tatsız buluşma

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçıyla sezonu açan F.Bahçe, sadece 10 yıllık tarihi olan Romanya ekibi Vaslui karşısında futboluyla hayal kırıklığı yaşattı. Kuytlı, Egemenli, Alexli F.Bahçe beraberliği zor kurtardı İlk yarıda rakip kaleyi bir kez bile bulamayan, kalesinde iki net tehlike yaşayan sarı-lacivertliler; bir türlü toparlanamadığı maçın 75. dakikasında Antal'ın şok golüyle geriye düştü. 90'da Bekir'in golü teselli oldu. Rövanş 8 Ağustos'ta...

Süleyman Hatırasu
00:00 - 2/08/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:39 - 2/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Tatsız buluşma
Tatsız buluşma

Fenerbahçe, iki yıllık hasretin ardından Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarının önünde Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçına çıktı; ancak ilk karşılaşmada Romanya ekibi Vaslui karşısında istediği skoru alamadı: 1-1. Sarı-lacivertliler, baskılı oynayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlandı, ilk kornerin 25. dakikada gelmesi bunun en büyük göstergesiydi. İlk yarıda kaleyi bir kez bile bulamayan temsilcimiz, zaman zaman kalesinde tehlikeler de yaşadı. Vaslui, savunmasında açık vermezken ilk 15 dakikada iki kez de gole yaklaştı. 13 ve 14. dakikada Stanciu'nun şutları Volkan'da kaldı. 45'te Sanmartean'ın vuruşunda, baraja çarpan top az farkla kornere çıktı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, topa daha çok sahip olan takım gibi gözükse de bunu gol yollarına yansıtamadı. Savunma kurgusunda hatasız oynayan Vaslui, zaman zaman Fenerbahçe kalesinde gözüktü. Bunlardan birinde 75. dakikada Antal, savunmanın hatasını iyi değerlendirdi ve etkili vuruşla kaleci Volkan'ı mağlup etti: 1-0. Kalan dakikalarda teknik direktör Aykut Kocaman, Sow'u oyuna alarak çift forvete döndü. Son 15 dakikada tüm hatlarıyla yüklenen çift forvetli Fenerbahçe, 81. dakikada Mehmet Topuz ile gole yaklaştı. Alex'in kornerinde ceza sahası içinde oluşan karambolde bu oyuncunun vuruşunda top üst direkten dışarı çıktı. Beklenen gol 90'da geldi. Alex'in sağdan ortasında, ceza alanında topu iyi takip eden Bekir İrtegün, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1. Fenerbahçe, futboluyla hayal kırıklığı yaşatsa da 8 Ağustos'taki rövanş öncesi teselli bulmuş oldu.


Habertürk çalışanları stada alınmadı

Fenerbahçe'nin FC Vaslui ile oynadığı karşılaşmaya Habertürk çalışanları alınmadı. Karşılaşma öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Müdürü Ayhan Bak, TSYD'nin akredite listesindeki Habertürk çalışanlarının isminin üstünü çizerek, stada alınmayacaklarını söyledi. Habertürk çalışanları UEFA yetkilisine durumu bildirdi, ancak UEFA yetkilisi ön eleme maçı olduğu için bu duruma karışma gibi bir durumlarının olmayacağını kaydetti.


Cristian'dan Charalambous'a tepki

Fenerbahçe-Vaslui karşılaşması zaman zaman sert pozisyonlara sahne oldu. Bunlardan birinde Cristian Baroni ile Vasluili Charalambous karşı karşıya geldi. F.Bahçeli yıldız, rakibinin müdahalesine sert tepki gösterdi. Baroni'nin öfkesi maç sonunda da geçmedi. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından soyunma odasında rakibinin yanına giden Baroni, pozisyonla ilgili tepkisini göstermeye devam etti. Charalambous'un da Baroni'ye karşılık vermesiyle ortam bir anda gerildi. Soyunma odası koridorlarındaki diğer futbolcular, iki oyuncuyu yatıştırarak olayın büyümesini önledi.


Elenebiliriz de eleyebiliriz de

Avrupa kupalarında Fenerbahçe'nin başında 5 maçta 3 beraberlik 2 yenilgi alan ve hiç galibiyet yüzü göremeyen teknik direktör Aykut Kocaman, beraberliği 'Vaslui karşımıza beklemediğimiz bir dizilişle çıktı. Önde baskı yapan Rumen takımı bizi zorladı' şeklinde değerlendirdi. Maç boyunca arzulu futbollarının kendilerini biraz aceleci oynamaya sevk ettiğini kaydeden Kocaman, ikinci yarı bunu biraz azaltmaya çalıştıklarını ancak skora yansıtmakta geç kaldıklarını söyledi. Kocaman son olarak "Elenebiliriz de eleyebiliriz de. Bu futbolun doğasında var. Ancak rövanş için umutluyuz" dedi.





12 yıl önce