|

TBF ile NBA arasında işbirliği

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Jr. NBA arasında yapılan anlaşmayla, İstanbul'daki 30 okulda 12 yaşındaki çocukların mücadele edeceği lig organizasyonu düzenlenecek.

Yeni Şafak
16:25 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:33 - 3/02/2016 Çarşamba
AA

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde projeyle ilgili detaylar aktarıldı. Törene, TBF Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu ile NBA Asbaşkanı Jesus Bueno katıldı.



'NBA için yetenekler keşfedeceğiz'

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, NBA ile güzel bir iş birliği yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:



"Amacımız Türkiye'de basketbolun daha iyi yerlere gelmesini sağlamak. Organizasyonumuzu 12 yaşındaki çocuklarla okullarda yapacağız. NBA'de olduğu gibi 30 takımın olacağı bir lig yapacağız. Bunun için 23-24 Şubat'ta bir draft düzenleyeceğiz. Draft sonucunda takımlar belli olacak. İnşallah Türk basketboluna hayırlı olur. Bu organizasyonla NBA için yetenekler keşfedeceğimizi ümit ediyorum."



Amaçlarının çocuklara basketbolu sevdirmek olduğunu belirten Türkoğlu, "Altyapılarda Avrupa'nın en başarılı milli takımlarından biriyiz. Bir süreç başlattık ve bunu Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile de ortaklaşa yapacağımız projeler olacaktır. Önemli olan bunu bir şekilde başlatmaktı. İnşallah herkes bu projeden memnun kalır" ifadelerini kullandı.



'Kurulacak takımlar NBA isimlerini alacak'

NBA Asbaşkanı Bueno ise TBF ile yaptıkları iş birliğinden memnuniyet duyduklarını aktardı. Bu projenin bir NBA sezonu gibi yapılacağını anlatan Bueno, "Çocukları heyecanlandıran bir organizasyon. Aynı NBA gibi oynanacak. Kurulacak takımlar NBA takımlarının isimlerini alacak. Takımlar iki konferansa ayrılacak. Normal sezon, play-off'lar ve final şeklinde oynanacak. Şampiyon olan takımın çocuklarına aynı NBA'de olduğu gibi şampiyonluk yüzüğü de verilecek. Bu seneki organizasyon pilot uygulama. Amacımız 4 yıl içinde bunu Türkiye çapına yaymak" şeklinde konuştu.



Bu ay başlatılması ve mayıs ayına kadar sürdürülmesi planlanan organizasyonda, ortaokul takımları mücadele edecek.

#NBA
#Türkiye Basketbol Federasyonu
#hidayet türkoğlu
8 yıl önce