|

TED Kolejliler avantajı değerlendiremedi

Başkent temsilcisi, Ukrayna'daki karışıklıklar nedeniyle İstanbul'da oynanan ULEB Eurocup sekizli fnal ilk maçında Khimik'e 75-71 yenildi. Kırmızı-Mavililer ikinci maçta beş farkı yakalamak zorunda...

Aa
00:00 - 5/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 20:46 - 5/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
TED Kolejliler avantajı değerlendiremedi
TED Kolejliler avantajı değerlendiremedi

İlk yarıyı 39-38 öne geçen Aykon TED Ankara Kolejiler, üçüncü çeyrekte üstünlüğü rakibine kaptırsa da son çeyrekte, bitime üç dakika kala 69-68 öne geçti. Daha sonra yaptığı hücumlarda sayı üretmekte zorlanan başkent ekibi karşısında son dakikaya 75-71 önde giren Khimik, mücadeleyi de bu skorla kazandı. Kupada çeyrek finale kalacak takımın belirleneceği rövanş karşılaşması, 12 Mart Çarşamba günü Ankara'da yapılacak.

Davud ile Valters arasında gerginlik

Aykon TED Ankara Kolejliler'den Davud Kamer ile Kristaps Valters arasında gerginlik yaşandı.İlk yarının sonlarına doğru oyundan alınan ABD asıllı Türk oyuncu Kamer (David Lee Dixon) ile Valters, sözlü tartışmanın ardından birbirlerinin üzerine yürüdüler. Araya giren başantrenör Ercüment Sunter ile diğer oyuncular gerginliğin büyümesini önledi. Sunter bu olaydan sonra Davud Kamer'e karşılaşmada süre vermedi.

Sunter: Avantajlıyız

Aykon TED Ankara Kolejliler'in başantrenörü Ercüment Sunter, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında "İkinci maç Ankara'da olacak. 4 sayılık farkla gideceğiz. Oyuncularımız maçı kolay kazanacaklarını düşündüler ama öyle değil. Rakip çok disiplinli. Bence Ankara'ya avantajlı gidiyoruz. Bu 4 sayılık farkı aşarak turu geçebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Muiznieks: Daha iyi oynamalıyız

Khimik Başantrenörü Karlis Muiznieks ise ev sahibi olmalarına rağmen maçı deplasmanda oynamak zorunda kaldıklarını anımsatarak, "İlk yarıda rakibimiz agresif bir oyunla maça hakim olmaya çalıştı. Özellikle dış atışlarda çok başarılıydılar. İkinci devrede ise biz hem hücumda hem de savunmada daha iyi oyun sergiledik. İkinci maçı kazanmak istiyorsak bugünkünden daha iyi oynamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayı 20 kadar Khimik taraftarı izledi.

Salon:
Abdi İpekçi
Hakemler
: Vicente Bulto (İspanya), Sasa Maricic (Sırbistan), Igor Dragojevic (Karadağ)
Khimik
: Popov, Shuler 11, Delaney 15, Travis 19, Zavadskyi 8, Freimanis 6, Gatens 8, Riabchuk 2, Kovalenko 6, Pustovyi
Aykon TED Ankara Kolejliler
: Valters 9, Muhammed Baygül 4, Rasic 6, Plisnic 14, Golubovic 18, Tucker 18, Davud Kamer, Berkay Candan 2, Caner Erdeniz, Ali Berent Kavaklıoğlu
1. Periyot:
15-23
Devre:
38-39
3. Periyot:
59-52
10 yıl önce