|

Teixeira attı Kartal güldü

Beşiktaş, Süper Lig’de bu sezon sahası Vodafon Park’ta Çaykur Rizespor’dan sonra Fatih Karagümrük’ü de mağlup etti. Alex Teixeira’nın ilk yarıda attığı golle sahadan 3 puanla ayrılan siyah-beyazlılar, Salih Uçan’ın kırmızı kart görmesiyle ikinci yarıda 42 dakika 10 kişi oynadı.

Ergin Aslan
02:41 - 29/08/2021 Pazar
Güncelleme: 02:47 - 29/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş, evinde Fatih Karagümrük'ü Alex Texeira'nın golüyle deviirdi.
Beşiktaş, evinde Fatih Karagümrük'ü Alex Texeira'nın golüyle deviirdi.

Milli araya girmeden önce henüz 3. haftada ikinci puan kaybına fazla tahammülü yoktu Beşiktaş’ın. Maç başlangıcı da bunu gösterdi. Karagümrük net bir oyun planı ile çıkmıştı maça. Zaten geçen sezondan beri oynayama çalıştıkları oyun spontane değil, bir plan üzerine. Bunu ne kadar başarabiliyorlar o tartışılır. Maçın ilk bölümünde topa çok fazla sahip oldular ama bunu kendi sahalarında yaptılar. Karagümrük’ü buna iten Beşiktaş’ın ön alan baskısı idi.

Siyah-beyazlılar, uzun süre rakibini çıkarmadı ve bu araya önce Batshuai, sonra Larin ile iki net pozisyon sığdırdı. Belli ki Sergen Yalçın, geçen seneki hücum felsefesini bu sene üstüne koyarak devam ettirecek. Çünkü elinde geçen sezona göre daha geniş bir hücum opsiyonu var.

Karagümrük bir ara Ahmed Musa üzerinden oyuna ortak olmak istese de Rıdvan’ın iyi performansı buna büyük oranda mani oldu. Arkaya sarkışlarda ise Kaleci Ersin ön plana çıktı. Alex Teixeira, belki henüz form tutmadı ama attığı golle “Ben geldim” dedi ve sezona adına önemli hayaller kurdurmaya başladı. İkinci yarının başında Salih’in gördüğü kırmızı kart Beşiktaş’ın oyun planını sekteye uğrattı. Daha kontrollü oynamak durumunda kalan siyah-beyazlılar hızlı çıkışlar aradı.

45 dakikayı 10 kişi oynamak bir testti aynı zamanda. Bu sezon ağır maçlar oynayacak olan Beşiktaş, bu durumlardaki reaksiyonunu ölçtü. Karagümrük ikinci yarı topu daha fazla alsa da tehlikeli olacak işleri yapamadı. Aksine Beşiktaş’ın yan topları daha tehlikeliydi. Vida, son 10 dakikaya girilirken maçı bitirecek golü atma fırsatında zoru olanı yaptı ve dışarı attı. Genelde pozisyon üzerinde durmam, maçın genelini yazarım ama bu yazılmayacak gibi bir pozisyon değildi. Beşiktaş her ne kadar ikinci yarıda zorlansa da Milli ara öncesi evinde kazanarak fire vermedi.

YALÇIN UMUT'U AÇIKLADI

Beşiktaş, Süper Lig’de bu sezon sahası Vodafon Park’ta Çaykur Rizespor’dan sonra Fatih Karagümrük’ü de mağlup etti. qBeşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig’deki Fatih Karagümrük maçı öncesi Umut Meraş transferi hakkında konuştu. Yeni transfer Umut Meraş’ı değerlendiren başarılı teknik adam, “Umut Meraş milli bir oyuncu. Bize değer katacak. Planlamalara göre yapılan transfer. Seneye 4 Türk oynayacak. Ancak Türkiye’de işler değişebiliyor. Rıdvan ve N’Sakala varken üçüncü bek, biliyoruz. Rekabet varsa, performans artar” ifadelerini kullandı. 2019 yılında Bursaspor’dan Le Havre’ye transfer olan Umut Meraş, Fransız ekibi ile 57 maça çıktı ve 1 gol 2 asistlik performans sergiledi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI ÇOK FANTASTİK

Beşiktaş’ın Karagümrük karşılaşmasında galibiyet golünü kaydeden Brezilyalı oyuncu Alex Teixeira, karşılaşmanın ardından “Benim golümle galip gelmek çok güzel. Brezilya’da yoğun bir antrenman programım vardı. Bu hafta da maça çok iyi hazırlandım” dedi. Forma için savaşması gerektiğini dile etiren Teixeira, “Tartışılmaz 11 oyuncusu diye bir şey yok. Maç haftasında bu önemli pozisyonu hak etmek için çok çalışmak lazım” ifadelerini kullandı. Brezilyalı oyuncu siyah-beyazlı taraftarlarla ilgili olarak da, “Beşiktaş taraftarı çok fantastik” yorumunda bulundu.

#Beşiktaş
#Fatih Karagümrük
#Süper Lig
#Sergen Yalçın
#Alex Texeira
3 yıl önce