|

Tek kelimeyle rezalet

İspanya''nın Hollanda karşısında aşağılayıcı bir futbol sergilediğini ileri süren İspanyol basını, ''Bu utancı temizleyin'' şeklinde başlıklar attı ve Şili ve Avustralya maçlarında milyonların gözünün üzerlerinde olacağını yazdı.

.
00:00 - 15/06/2014 Pazar
Güncelleme: 21:57 - 14/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Tek kelimeyle rezalet
Tek kelimeyle rezalet

İspanya Milli Takımı''nın 2014 FIFA Dünya Kupası''nda Hollanda karşısında 5-1''lik skorla yenilmesi, ülkede deprem etkisi yaptı. Son Dünya Kupası sahibi İspanya''nın Hollanda karşısında aşağılayıcı bir futbol sergilediğini ileri süren gazeteler, ''Bu utancı temizleyin'' şeklinde başlıklar attı. Ülkenin önde gelen spor ve siyasi gazeteleri manşetlerini milli takıma ayırdı. Ağır ifadelerin kullanıldığı başlıklarda ''Şili ve Avustralya maçlarında milyonların gözü sizin üzerinizde olacak'' ifadesini kullandılar.

Yası simgeleyen siyah renkle ilk sayfasını kaplayan Marca gazetesi, ''Yüz kızartan utanç. Hollanda, son 45 dakikada fizik üstünlüğü ve futbol rüzgarıyla İspanya üzerinde tam egemenliğini kurup, Robben ve Van Persie ile bizi batırdı. Casillas, en kötü gecesindeydi. İspanya, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Kupası''nın toplamından daha fazla golü bir maçta kalesinde gördü'' diye yazdı.

CASİLLAS''IN KARA GECESİ

''Bunu düzeltin'' diye başlık atarak İspanya Milli Takımı''na çağrı yapan gazete, ''Bizi şampiyon yapan futbol ve kabiliyeti göstermek için Şili ve Avustralya maçları var. İnanıyoruz'' ifadesini kullandı. İç sayfalarda ise ''Tarihi bir felaket'', ''2010 Dünya Kupası''nda İsveç''e karşı olduğu gibi korkunç bir başlangıç'', ''Casillas''ın kara gecesi. Dünya Kupası''nda en uzun süre gol yememe rekorunu kıramayan Casillas, Peter Shilton ve Walter Zenga''nın arkasında kaldı'' başlıkları öne çıkarıldı. El Mundo Deportivo ise korku filmine atıfta bulunarak ''13. Cuma'' ifadesini başlığına çıkardı.

Gazete başlıkları

MARCA: Tüm sayfasını siyah tonda çıkararak, ''Bunu düzeltin'' başlığını kullandı. ''Önünüzde Şili ve Avustralya maçları var, bize şampiyonluklar yaşatan yeteneğinizi bu karşılaşmalarda gösterin'' yorumunda bulundu.

AS: ''Tamamen bitmişler'' başlığında başarılarla dolu neslin tükenişini yazdı.

EL MUNDO DEPORTİVO: ''Günlerden 13. Cuma'', ''Hollanda, Güney Afrika''nın intikamını Kırmızılardan aldı''

SPORT: ''Tek kelimeyle rezalet'', ''5-1''lik sonuç tarihe geçti''

LA RAZON: ''Dünya şampiyonu Hollanda karşısında diz çöktü''

ABC: ''İspanya, Hollanda karşısında aşağılandı''

EL PERİODİCO: ''Utanç verici kırmızı renkler''

EL MUNDO: ''İlk maçta diz çöktük''

Böyle bir skor beklemiyordum

Hollanda Teknik Direktörü van Gaal İspanya karşısında kendilerinin de böyle bir skor beklemediğinin altını çizdi. İspanya''ya karşı oyunlarının kusursuz şekilde işlediğini belirten tecrübeli çalıştırıcı; ''Bu kadarını biz de beklemiyorduk'' dedi.

Hollanda Teknik Direktörü Louis van Gaal, 5-1''lik İspanya galibiyetinin kendisi için bile sürpriz olduğunu itiraf etti. Son Şampiyon İspanya''yı grubun açılış maçında yendikleri için oyuncuları tebrik eden tecrübeli teknik adam, ancak henüz sadece ilk maçlarını oynadıklarına da dikkat çekti. ''Maçın böyle bir yön alacağını öngöremedim. 6-1 bile bitebilirdi. Çok mutluyuz. İyi başladık, ama daha bir şey başarmadık. Avustralya''yı deviremezsek her şey boşa gidebilir. Ancak kabul edelim şu an iyi biz pozisyondayız'' ifadelerini kullanan Louis van Gaal, Robin van Persie''nin tarihe geçecek kafa golünü de ''Daley Blind''in van Persie''ye attığı o uzun pas muazzamdı. Persie''nin attığı gol ise gerçekten inanılmaz. Bu tip bir golün mutlululuğu tarif edilemez. Robin''in sevincini paylaşmak için bana gelmesi gerçekten harika. Duygularımız karşılıklı'' açıklamasını yaptı.

Hollanda''nın İspanya karşısında aldığı 5-1''lik galibiyetin mimarlarından biri olan Robin Van Persie, tarihi galibiyeti ''Rüya gibiydi'' yorumunda bulundu. İspanya karşısında aldıkları farklı galibiyeti ''Yolumuza devam edeceğiz. Sadece 3 puandı'' sözüyle değerlendiren yıldız oyuncu, ''Rüya gibiydi. Bazen bazı şeyleri anlatamazsınız. Şimdi önce eğlenip, aynen devam etmeliyiz'' dedi.

Eşsiz intikam

Hollanda''nın İspanya''yı 5-1 yenmesi ülke basınında ''Eşsiz intikam'' olarak değerlendirdi. Hollanda''nın 2010 Dünya Kupası''nın rövanşını aldığını belirten gazetelerin başlıkları şöyle:

Volkskrant: ''Süper bir galibiyet, Louis van Gaal''ın planlarını talebeleri iyi uyguladı, sonuç 5-1.''

Telegraph Gazetesi: Portakal İspanya''ya kabus yaşattı. Eşsiz intikam.

NOS TV: Portakallar İspanya''yı perişan ettiler.

Şili gözdağı verdi: 3-1

Dünya Kupası B Grubu''nda Şili, Avustralya''yı 3-1 mağlup etti, Hollanda''ya farklı mağlup olan İspanya''ya gözdağı verdi. Maca çok hızlı başlayan Şili, özellikle Barcelona''da forma giyen Alexis Sanchez''in etkili futboluyla Avustralya savunmasına zor anlar yaşattı. 12. dakikada Alexis Sanchez''in golüyle 1-0 öne geçen Şili, 14. dakikada bu kez Barcelona''da forma giyen yıldız oyuncunun pasında Jorge Valdivia ceza sahası çizgisinden sert vurdu ve skor 2-0 oldu: 2-0. Devre sonuna doğru maça denge getiren Avustralya, 35''te Tim Cahill''in golüyle skoru 2-1 yaptı. 90+2''de Şili Beausejour''un golüyle maçı 3-1 kazandı ve Hollanda ile birlikte zirveyi paylaştı.

FIFA hakemlere sahip çıktı

FIFA, Dünya Kupası''nda verdikleri kararlarla tartışılan hakemlere sahip çıktı. FIFA, Brezilya-Hırvatistan maçında Japon hakem Yuichi Nishimura''nın kararlarının haklı olduğunu savundu. Meksika-Kamerun maçındaki Kolombiyalı Wilmar Roldan ise Meksika''nın iki nizami golünü ofsayt nedeniyle geçersiz saydı. Hollanda''nın İspanya''yı 5-1 yendiği maçta 3. gol öncesi Van Persie''nin Casillas''a yaptığı faule rağmen İtalyan hakem Nicola Rizzoli''nin golü geçerli saydı.

10 yıl önce