|

Tek sorumlusu biziz tam anlamıyla berbattık

Kaptan Philip Lahm ve stoper Mats Hummels, İtalya yenilgisinin öz eleştirisini yaptı. Çok kötü maç çıkardıklarını kabul eden iki yıldız, rakiplerinin üstünlüğünü de kabul etti

00:00 - 30/06/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:11 - 30/06/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Tek sorumlusu biziz tam anlamıyla berbattık
Tek sorumlusu biziz tam anlamıyla berbattık

İtalya'ya yenilerek şampiyonaya yarı finalde veda eden Almanya'da kaptan Philip Lahm ve futbolculardan Mats Hummels, takımın hislerine tercüman oldu. Büyük bir hayâl kırıklığı yaşadıklarını anlatan Lahm, 'Bizim için çok acı bir yenilgi oldu. Ancak bu yenilginin tek sorumlusu biz futbolcularız. Çünkü çok garip hatalar yaptık. İkinci yarıda elimizden gelen her şeyi denedik ama gol çok geç geldi. Biraz da şanssızdık' dedi.

HUMMELS: SUÇUMU KABUL EDİYORUM

Hummels de elenmenin sorumlusu olarak kendilerini gösterdi. Çok kötü bir maç çıkardıklarını kabul eden Alman stoper, maçın ilk yarısında oynadıkları oyunu 'berbat' diye nitelendirdi. Hummels özeleştirilerine şöyle devam etti: 'Taktik olarak üst düzey bir takıma karşı daha iyi oynamak zorundaydık. Ben de yeterince iyi değildim. Kaçırdığım golde suçumu kabul ediyorum.'


FİNİTO!

Alman medyasındaki manşetlerde İtalya'ya karşı kaybedilen maçla birlikte tüm hayallerin yıkıldığı yazıldı.

Tageszeitung gazetesi 'Tekrar İtalya' manşetini atarken Berliner Morgenpost gazetesi büyük bir Mesut Özil fotoğrafının üzerine 'Finito!' yazdı.

Bild Gazetesi de final için kırmızı renkte çarpı işareti ve büyük puntolarla 'Finito!' manşetine yer verdi.

Kölner Express Gazetesi 'Ne kadar acı', Kicker Dergisi'nin internet sitesi de 'Rüyadan uyandık' ifadeleriyle yenilginin tüm Almanya'yı üzdüğünü belirtti.

Şampiyon olmaları halinde kutlamaların hangi kentte yapılacağını da planlayan Almanlar, yenilgiyle birlikte final bileti kaçınca tüm kutlama planlarını erkenden iptal etmek zorunda kaldı.


12 yıl önce