|

Teknik direktör olarak çıktığı maçı futbolcu olarak tamamladı

TFF 2. Lig takımlarından Gümüşhanespor'da forma giyen Oktay Delibalta, teknik direktörlerinin istifası sonrasında takımın başına geçti. Tecrübeli futbolcu, Karagümrük'le oynanan maçın ikinci yarısında yaşanan sakatlığın ardından oyuna girmek zorunda kaldı. Kıyafetlerini çıkartıp oyuna dahil olan Delibalta, teknik direktörlük görevini de yerine girdiği Kağan Söylemezgiller'e bıraktı.

Yeni Şafak
12:40 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 13:14 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Oktay Delibalta, sezon başında Şanlıurfaspor'dan Gümüşhanespor'a transfer olmuştu.
Oktay Delibalta, sezon başında Şanlıurfaspor'dan Gümüşhanespor'a transfer olmuştu.

TFF 2. Lig'de Pazar günü oynanan Gümüşhanespor-Karagümrük maçında futbol sahalarında eşine az rastlanılacak bir olay yaşandı.

  • Karadeniz ekibinde teknik direktör Ahmet Yıldırım'ın istifası sonrasında takımın en tecrübeli isimlerinden Oktay Delibalta, Karagümrük maçında teknik direktör olarak sahaya çıktı. Mücadelenin ikinci yarısının 51. dakikasında Kağan Söylemezgiller'in sakatlığı sonrasında oyuna girmek zorunda kalan Delibalta, kıyafetlerini çıkarttı ve teknik direktör olarak başladığı mücadeleyi futbolcu olarak tamamladı. Maç taktiklerini sahada vermeye devam eden tecrübeli isim teknik direktörlük görevini ise yerine girdiği Kağan Söylemezgiller'e devretti.

Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Gümüşhanespor, ligde puanını 39'a yükseltti ve en yakın takipçisi Altay'la arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı.

Aykut Kocaman oyuna girip maç kazandırmıştı
Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da bir dönem İstanbulspor'da hem oyuncu hem de antrenörlük yapmıştı. Kocaman o dönem dair NTV'ye verdiği bir röportajda şu ifadeleri kullanmıştı;
  • "Oyuncu-menajer olmak çok ilginç bir şey, Trabzon maçı öyleydi, arkadaşlarla beraber soyunma odasındayız, futbolcu arkadaşlarım, hem de bir taraftan bir antrenör pozisyonunda, bir çalıştırıcı pozisyonundasın. Soyunma odasına girdik, 1-0 mağlubuz, ne söylediğimi hatırlamıyorum, söylemem gereken bir şeyler vardı, bir şeyler söylendi falan filan. Oyunun da başlamasına artık 5 dakika falan var, eşofmanlarımlayım, “Ben oyuna giriyorum” dedim, üstümü çıkardığımı hatırlıyorum sadece. Ondan sonra “Ben ısınmaya gidiyorum, siz gelirsiniz” dedim, çıktım ısınmaya gittim. Hakikaten çok ilginçti. Bir rüya gibi oldu, aslında bir kabus gibi olacaktı."

#Oktay Delibalta
#Gümüşhanespor
6 yıl önce