|

Terim doğruladı: 150 bin euroluk prim 650 bin euro olmuş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova'yı 4-1 yendikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, Arda Turan krizi ve prim olayı hakkındaki iddialar hakkında çarpıcı mesajlar verdi.

Yeni Şafak
00:01 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:02 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplıyor.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplıyor.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova'yı 4-1 yendikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayların sadece primden kaynaklanmadığını ifade eden Terim, Arda Turan'ın ismini ağzına almamak için özel gayret gösterdi.

"Antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi"
  • Bu kadar ciddi mevzular varken, böyle bir şımarıklıkla gündeme gelmiş olmaktan, kamuoyunu meşgul etmekten hicap duyuyorum. Bir söz verdim. Olayları elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım. 2016'da bir takım şeyler yaşandı.Sadece prim değildi.Herkes toplandı Burak'a prim vermeliyim mi dedik? Böyle bir şey olur mu? Antrenmanlara geç çıkıldı. Fotoğraflara girilmedi. Döndükten sonra da hiç kimsenin bilmediği ve duymadığı şekilde kadro açıkladım.
"Milli Takımı kulüp takımı haline gelmek zorundasınız"
  • Bir başarı elde etmek istiyorsanız, milli takımı kulüp takımı haline getirmek zorundasınız. Ben de bunu yaptım. Muhakkak oyuncular büyük oyunculardır, hiç itirazım yok ama bir yerde de ilkeler, disiplin veya herkesin kendini bilmesi önemli. Döndükten sonra bir kadro açıkladım ve bazı arkadaşlarımızı almadım. Hepsi çok iyi oyuncu ama ilke ve prensipler önemli olmalı. Kulüpte beğenmezseniz yollarsınız, cezasını verirsiniz. Ama Milli Takım'da oyuncular sizin değildir. Bugüne kadar benim idare ettiğim takımlarda hiçbir sorun olmamış, ama dışarıdan idare ediliyorsa, o başka.
Prim olayını doğruladı

Fatih Terim, basın toplantısında EURO 2016 öncesi yaşanan prim olayını doğruladı. Terim, 150 bin euro olan primlerin Demirören tarafından 500 bin euroya çıkartıldığını bunun da futbolcular tarafından 650 bin euroya yükseltildiğini ifade etti.


Uçakta neler yaşandı?
  • O oyuncu diyor ki basına; 'Size buraya aldıranın.. hadi neyse' diye. Doğru mu? Ben buradayım. Benim yerim belli. Yıldırım Bey ile de ilgili var. Sonradan o oyuncu, Yıldırım Bey ile görüşmüş. Bir sorun neler olmuş? Niye telefon açılmış? Ben 1'de oturuyorum uçakta, olay 12'de oluyor. İnce bir ses geliyor, ben hostesle ilgili sanıyorum. Ben gittiğimde, herkes yerindeydi. Sordum, Bilal Meşe ile münakaşa edildi sandım. Oyuncu yanımdan kokpite geçerken gülüyordu. Olay bana sahurda anlatıldı. 'Üzerine yatın, sabah halledeceğiz' dedim. Ertesi gün bana müsaade edin dedim federasyona. Oyuncuya Kosova maçını geçirdikten sonra, bir şans daha verilsin dedik. Herkes buna okey dedi. Sonra olanlar ortada."
"Burak Yılmaz'ın hakkını aradı onu uyardım"

Fatih Terim, Arda Turan'la arasında yaşanan prim tartışması hakkında ilk kez konuştu. Turan'ın kendi primi için değil Burak Yılmaz'ın primi için kendisiyle konuştuğunu söyleyen Terim, "Burak Yılmaz'ın prim için hakkını isterken sesini çok yükseltti, ben sadece yükseltmemesini istedim, o kadar" ifadelerini kullandı.


#Fatih Terim
#Türkiye
7 yıl önce