|

Terim isterse Rolando geliyor

Yıldız oyuncunun 2 milyon Euro bedelle 1 yıllığına kiralanması konusunda anlaşıldı, satın alma opsiyonu da 9 milyon Euro olarak belirlendi. Teknik direktör Fatih Terim onay verirse Rolando Aslan olacak

00:00 - 2/09/2012 Pazar
Güncelleme: 00:24 - 2/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Terim isterse  Rolando geliyor
Terim isterse Rolando geliyor

Tomas Ujfalusi'nin sürpriz sakatlığının ardından forvet transferinden vazgeçen, rotayı stopere çeviren Galatasaray'da liste oluşmaya başladı. Birçok futbolcuyla adı anılan sarı-kırmızılı takımda Rolando, Carvalho, Toure ve Fantos ön plana çıkan isimler olurken Rolando'da somut adımlar atıldığı öğrenildi. Dominik Cumhuriyetli başarılı savunma oyuncusunun transferi için Porto Kulübü'yle görüşen G.Saray'ın 2 milyon Euro bedelle 1 yıllık kiralık konusunda anlaşma sağladığı belirtildi.

Bu kiralık anlaşmasında satın alma opsiyonu da Galatasaray'da olacak. Porto ile 2015 yılına kadar sözleşmesi olan Rolando'nun mukavelesinde "12 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi bulunuyor. Porto yönetiminin bu meblağda indirime gittiği ve Rolando için satış opsiyonunun 9 milyon Euro olarak belirlendiği kaydedildi. Yıllık 2.2 milyon Euro talep eden Rolando'nun transferinde son karar mercii teknik direktör Fatih Terim. Terim 'evet' derse oyuncu imza için İstanbul'a gelecek. Portekiz basını, dün Rolando haberlerini manşetine taşırken İspanya'nın AS gazetesi Carvalho-G.Saray flörtüne yer verdi. Ancak Başkan Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim'in Carvalho'ya onay vermediğini açıklamıştı.


Bir çok aday var Lugano yok

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, GSTV'ye gündemi değerlendirdi. 'Pazartesi gününe kadar UEFA'ya listemizi vermemiz gerekiyor. Umarım kafamızdaki futbolcuyu alırız' diyerek transfer sinyali veren Terim, Ujfalusi'nin yerine birçok aday olduğunu ancak bunların arasında eski F.Bahçeli Lugano'nun yer almadığını belirtti. Bursaspor ve Trabzonspor'un elenmelerini hatırtalan Terim, Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerini küçümsemeden mücadele edeceklerini kaydetti.


Necati Ateş'in yeni takımı Eskişehirspor

Kadrosunu golcüyle takviye etmek isteyen, bu doğrultuda G.Saraylı Necati Ateş'e teklif götüren Eskişehirspor, bu oyuncuyu 3 yıllığına transfer etti. Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın takıma takviyesiyle G.Saray'da forma şansı bulamayan Necati, önceki gün teklif aldığını ancak G.Saray'da forma giymeye devam edeceğini kaydetmişti. Ancak dün Necati Eskişehirsporlu oldu.


Elmander maç saatinde

Galatasaray, Süper Lig 3. hafta maçında bugün Bursaspor'u ağırlayacak. Sarı-kırmızılı takımda sakat Ujfalusi ve cezalı Engin Baytar dışında Elmander'in forma giymeme ihtimali bulunuyor.



12 yıl önce