|

Terim: Maç beni yanıltmadı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 1-0 kazandıkları Kazakistan maçı sonrası, 'İhtiyacımız olan bir 3 puandı. Uçurum kenarında yürümek kolay değil. Maç öncesi bu karşılaşmanın çok sıkıntılı geçeceğini söylemiştim. Maç beni yanıltmadı' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
08:28 - 13/06/2015 السبت
Güncelleme: 05:36 - 13/06/2015 السبت
IHA

Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde deplasmanda karşılaştığı Kazakistan'ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "İhtiyacımız olan bir 3 puandı. Uçurum kenarında yürümek kolay değil. O yüzden aldığımız 3 puan çok önemli. Kimsenin beklemediği veya bizim için sürpriz bir oyun da değildi. Birkaç hamle yaptık. Maçın bitmesine 15 dakika kala benim 3 oyuncu değişiklik hakkımı doldurduğum nadirdir. Volkan Şen'in kafasında sıkıntı olmasına rağmen bu hamleleri yaptık. Belki oyun formatında da birkaç hamle yapabilirdim. Maç öncesi bu karşılaşmanın çok sıkıntılı geçeceğini söylemiştim. Maç beni yanıltmadı" şeklinde konuştu.



"İLERİDE ÇOK İYİ İŞLER YAPABİLECEK BİR TAKIMIZ"

Terim, önemli bir üç puan aldıklarını vurgulayarak, "Bazen istediğiniz gibi gitmeyen maçlarda bütün gücünüzü ve konsantrasyonunuzu ortaya koyarsınız ve bu sizi takım yapar. 3 puan bizi rahatlattı. Yaza herkes rahat edecek. Eylül veya Ekim ayında böyle olmayacağız. Konya'da Letonya'yla başlayacağız ve nasipse 11 puanla Hollanda'nın karşısına çıkacağız. Benim ekibim birçok hamlesi olabilen, ileride çok iyi işler yapabilecek bir takım" açıklamasında bulundu.



"ARDA ÖRNEK OLARAK DEVAM EDİYOR"

Galibiyet golünü getiren Arda Turan hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, "Arda bir örnek olarak devam ediyor. Çok küçük yaşlardan itibaren ben de dahil herkes ona şans verdi. Bugün Türk futbolunun idollerinden bir tanesi. Hepimizin de medarı iftiharı. Milli takımımızın da kaptanı. Arda dünya çapında bir oyuncu ve dünya çapındaki oyuncular da takım sıkıştığı anlarda ortaya çıkar ve işi bitirir. Çok mu yapıyor, hayır. Bence az yapıyor, daha fazla yapması gerekiyor. Hem iyi bir çocuk hem de iyi bir insan. Bizim görevimiz de birkaç Arda çıkarmak ama o da bu ve buna benzer birkaç gol atmalı" ifadelerini kullandı.



"BÖYLE BİR MÜCADELE BEKLİYORDUM"

Kazakistan'ın oynadığı oyunu da değerlendiren Terim, "Onlardan böyle bir mücadele bekliyordum. Kendilerini tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Açıkçası biz bu coğrafyadaki ülkelere kendimizi çok yakın hissediyoruz ve buralarla iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Beraber iş yapmak ve çalışmak istiyoruz. Bu konuda TFF'ye bir mektup yolladım. O yüzden Kazakistan bizim için önemli bir yer. Gruptaki kalan maçlarda kendilerine daha başarılar diliyorum" diye konuştu.



KRASNOZHAN: "MAÇIN SONUNA KADAR TÜRKİYE'Yİ ZORLADIK"

Kazakistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Yuri Krasnozhan ise, zorlandıklarını ve maçın sonunu getiremediklerini belirterek, "İyi oynadığımız maçlardan bir tanesi diyebiliriz. Golü yiyene kadar Türkiye'yi zorladık. Sahadan yenilgiyle ayrıldık ama ortaya konan futboldan memnunum" dedi.



#türkiye
#kazakistan
#fatih terim
٪d سنوات قبل