|

Terim'le sözleşmemizin ucu açık

Tecrübesi, G.Saray'a olan katkıları ve taraftarla olan gönül birliği, Fatih hocayı istikbalde G.Saray'ın Arsen Wenger'i ya da Alex Ferguson'u yapma konusunda sağlam artıları olarak görüyorum Fatih Terim gibi G.Saray'a mal olmuş isimlerin kontratı olmaz. Ucu açık. İstediği kadar kalır burada. Bence başarılıydı. Son maçta kaybedebilirdik, bu başarısız olduğu anlamına gelmez

00:00 - 15/05/2012 Salı
Güncelleme: 01:54 - 15/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Terim'le sözleşmemizin ucu açık
Terim'le sözleşmemizin ucu açık

Galatarasay Başkanı Ünal Aysal, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı. Aysal çok merak edilen Fatih Terim'le ilgili sorulara cevap verirken, uzun yıllar kendisi ile çalışmak istediklerini söyledi. Aysal, başkanlığı döneminde aldığı en doğru kararlarından birisinin, 'Futboldan anlamam ama futboldan anlayan adamlardan anlarım' diyerek göreve teknik direktörlüğe Fatih Terim'i getirmesi olduğunu söyledi. Aysal, Terim'in G.Saray'da kulüplerinde ekol olmuş Arsen Wenger ve sir Alex Ferguson gibi uzun yıllar görev yapmasını istediğini dile getirerek şunları söyledi: 'Bu onun kararı ama G.Saray'a yapacağı en büyük katkı, kalıcı olmaktır. Tecrübesi, G.Saray'a olan katkıları ve taraftarla olan gönül birliği, bizlerle olan iletişimi, Fatih hocayı istikbalde G.Saray'ın Arsen Wenger'i ya da Alex Ferguson'u yapma konusundaki sağlam artıları olarak görüyorum. Benim projem bu. Bunu Fatih hocayla da paylaştım. Fatih Terim buna negatif bakacak bir isim değil. Heyecanlı, her yaptığı işi severek yapan bir isim. O gün için müspet gibi bir intiba aldım. Bu zaman içinde bu şampiyonluktan sonra biraz daha netleşir. G.Saray başkanı olarak bu kapıyı kendisine uzun süreli açmak istiyorum. Kontratının ne olacağını herkes soruyor. Fatih Terim gibi G.Saray'a mal olmuş isimlerin kontratı olmaz. Ucu açık. İstediği kadar kalır burada. Bu sene başarısız da olsa bence başarılıydı. Son maçta kaybedebilirdik. Bu başarısız olduğu anlamına gelmezdi.'


Borçları düşüreceğiz

Ünal Aysal, mali genel kurula kadar hedefinin G.Saray bütçesinde borçları 90-100 milyon dolara kadar düşürmek olduğunu, hiçbir yöneticiye borçlu bir yapı kurmayı düşünmediklerini söyledi. Başkan Aysal, 'Hepimiz G.Saray'ın hizmetkarıyız. Para koyduğumuzda burada hak iddia etmeye başlarız ki bu doğru olmaz' dedi.


Hiçbir F.Bahçeli yönetici semtimize uğramadı

'F.Bahçe kazansaydı siz de alkışlar mıydınız?' şeklindeki soru üzerine G.Saray'ın eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın aldığı Fair-Play ödülünü hatırlatan ve bu geleneğe bağlı kalacağını ifade eden Ünal Aysal, 'Sevinmesem dahi büyük bir zevkle, hem Nihat Özdemir'i kutlar hem de başarısını dillendirirdim' cevabını verdi. 'Maçın ardından F.Bahçeli yöneticilerden dostluk gördünüz mü?' sorusu üzerine ise Aysal, 'Maç bittikten sonra biz protokol kısmına geçtik beklemeye başladık. O dakikadan sonra hiçbir F.Bahçeli yönetici semtimize uğramadı. Herhalde çok meşguldüler, çünkü başları dertteydi. Biz bunu anlayışla karşılarız. Bu da bir sorun sayılmaz' dedi.


UEFA'nın yaptırımı inşallah ağır olmaz

Sezon içinde, Türk takımlarına Avrupa kupaları kapıları kapanırsa görevinden istifa edeceğini söylediğini hatırlatan Aysal, 'Ancak Allah'a çok şükür böyle bir iş görünmüyor. İnşallah UEFA, federasyonun son aldığı kararlara çok sert tepki göstermez' dedi. Aysal, UEFA'dan nasıl bir karar beklediği sorusuna ise, 'Hayatım Avrupa'da geçti. Aynı prensipleri yaşadım senelerce. Kurallar, kuraldır. Kuralların dışına taştığınız vakit muhakkak bunun müeyyidesi gelir. Bunun bedeli ödenecektir ama inşallah ağır olmaz' diye konuştu.


Federasyon dosyayı bir anlamda kapattı

Şike soruşturmasına iddialara ilişkin kararların federasyon ve yargı tarafından alınacağını hatırlatan Aysal, 'Disiplin, federasyonun elindeki bir olay. Disiplinel bir suç olmadığını teyit etti. Dosyayı bir anlamda kapattı. Türkiye yönünden kapattı ama Avrupa yönünden kapatmadı. Bağlı olduğu kurumun da tasarrufu olacaktır. İnşallah aleyhimize bir şey çıkmaz. Tek istediğimiz Türk futbolunun her türlü şaibeden arınmasıdır' dedi.


Kupayı Başbakanımız sayesinde aldık

Aysal Şükrü Saracoğlu Stadı'nda alınan kupanın bir milat olduğuna inandığını belirterek, 'Eğer biz bu kupayı o sahada alamasaydık, Türk sporunun geleceğine dönük endişelerimiz çok daha fazla artardı. Bugün daha fazla ümitliyiz. Kaos yaşayacaktı Türk sporu. Artık her şey zor kullanan ekiplerin ihtiyarinde olurdu. Şimdi en azından kurumların ve kuralların işleyebileceği ülke görünümünü verdik dışarıya karşı. Bu çok müspetti' dedi. Aysal, 'O da Başbakan sayesindeydi' sözlerine ise, 'Allah'a çok şükür. Öyle demek lazım' şeklinde karşılık verdi.


Yabancılar ülkelerine mutlu gidiyor

G.Saray'ın yabancıları ülkelerine mutlu dönüyor. Çek futbolcu Ujfalusi, çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, 'Takımdaki her oyuncu şampiyonluk için büyük mücadele verdi. Atletico Madrid'den buraya gelme sebebim de buydu' dedi. Elmander ise sarı-kırmızılı takımın parçası olmaktan mutlu olduğunu söyledi.




12 yıl önce