|

Teselli ikramiyesi

Yedek ağırlıklı bir kadroyla Başkent temsilcisinin karşısına çıkan sarı-lacivertliler mücadeleye fırtına gibi başladı. Nöbetçi golcü Semih ilk 20 dakika içinde biri penaltıdan attığı iki golle F.Bahçe'yi skorda rahatlattı. 60'da Serkan'ın tek golü puan için yetmedi, ancak A.Gücü berabere kalınca Gençler turladı.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 28/01/2011 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 28/01/2011 Cuma
Yeni Şafak
Teselli ikramiyesi
Teselli ikramiyesi

Ankaragücü, Bucaspor ve Yeni Malatyaspor yenilgileriyle Türkiye Kupası'na veda eden F.Bahçe, gruptaki prestij maçında G.Birliği'ni Nöbetçi lakaplı golcü oyuncusu Semih Şentürk'ün golleriyle 2-1 mağlup etti. Başkent temsilcisi, F.Bahçe'ye yenilmesine rağmen gruptan lider olarak çıkıp çeyrek finale yükseldi. Ligdeki Trabzonspor maçı nedeniyle yedek oyunculardan kurulu bir kadro ile mücadele eden sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri biri penaltıdan olmak üzere Semih attı. 61. dakikada Serkan Çalık ile bir gol bulan G.Birliği'nde Cem Can'ın ilk yarıda bir şutu direkten döndü. Stoch, Dia ve Güiza ile önemli fırsatlardan yararlanamayan F.Bahçe, G.Birliği'ni ilk yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup edip grupta 3 puanı son maçta aldı.


“Trabzonspor maçı öncesi moral oldu”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçının hafta sonu ligde oynanacak kritik Trabzonspor karşılaşması öncesi iyi bir moral olduğunu söyledi. Trabzonspor maçını arkasında 15 maç olan bir final karşılaşması olarak değerlendiren Kocaman, “Önümüzdeki rakibimizi yakalamamız açısından çok önemli. Kazanmayı çok istiyoruz. Bunu sahaya yansıtacağımızdan hiç şüphem yok. Ancak kazanmak kadar kaybetmemek de önemli” dedi. Kocaman, 17'de 17 söylemiyle ilgili ise, “Bu dönemde kolay değil” diye konuştu.


Güiza 1 yıl daha Fenerbahçe'de

F.Bahçe'nin golcüsü Güiza'nın menajeri Enrique Pina, sarı-lacivertli ekibin Güiza'yı bırakmadığını söyledi. Pina, “Güiza'nın yapabileceği hiç bir şey yok, F.Bahçe ile bir yıllık daha sözleşmesi var ve bunu tamamlayacak” dedi. Öte yandan Güiza aylar sonra G.Birliği karşısında resmi bir maçta görev aldı. Okçu en son 16 Mayıs 2010'da Trabzon maçında forma giymişti.


Caner, Trabzonspor maçında cezalı oldu

F.Bahçe'nin, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği ile yaptığı maçta iki sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Caner, hafta sonu zorlu Trabzonspor maçında takımdaki yerini alamayacak. Sarı-lacivertli futbolcu, gördüğü kırmızı kartın ardından oyun alanını terk ederken tribündeki az sayıdaki taraftarlarca protesto edildi. Maçı yaklaşık bin 200 F.Bahçeli izledi.


Fenerbahçe Veloso için harekete geçti

Yabancı oyunculardan bir tanesini göndermesi durumunda, orta sahaya takviye yapmayı planlayan F.Bahçe, ara transfer döneminin bitimine dört gün kala rotasını İtalya'ya çevirdi. Sarı-lacivertliler, Serie A ekiplerinden Genoa'da forma giyen Portekiz Milli Takım oyuncusu 1986 doğumlu Miguel Luís Pinto Veloso için harekete geçti. Genoa Başkanı Enrico Preziosi de, Veloso'yu sezon sonuna kadar satın alma opsiyonlu F.Bahçe'ye kiralamaya razı oldu.



13 yıl önce