|

TFF Riva Tesisleri yenileniyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), başta (A) Milli Takım olmak üzere tüm milli takımların kamp ve antrenman yapacağı, konaklamalarını gerçekleştireceği Riva Tesisleri'nin yenileme çalışmasına başlıyor.

Aa
00:00 - 14/08/2012 Salı
Güncelleme: 16:28 - 14/08/2012 Salı
Yeni Şafak
TFF Riva Tesisleri yenileniyor
TFF Riva Tesisleri yenileniyor

TFF'den yapılan açıklamada, yapılacak çalışmalarla Riva Tesisleri'nin en üst düzey standartlara sahip, modern bir tesis haline getirileceği bildirildi.

TFF tarafından 'Türk Futbolunun İncisi' olarak görülen projenin yenileme çalışmaları için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alındığı belirtilerek, 'Türkiye spor camiasının sahip olacağı en üst nitelikteki yaşam alanları ve kalite ile donatılmış olan böylesi önemli bir projenin paydaşlığını, alanında yetkin ve prestijli projelere imza atmış gruplar ve danışmanlık ofisleri yapıyor. Proje, tamamlandığında, Türk futboluna ve ülkemize değer katacak, benzeri duyarlılığı yaratacak öncü projelerden biri olacak' denildi.


235 bin metre karelik futbol tesisi

Proje kapsamında, 235 bin metre karelik arsa içinde yer alan Riva Tesisleri, nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşacak.

17 bin 643 metre karelik toplam kapalı alana sahip olacak olan tesis binaları, 6 kütleden oluşacak ve binada yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran gibi tüm işlevler bir arada bulunacak.


Tesiste 85 oda yer alacak

Tesiste, 8 bin metre karelik alanı kapsayacak konaklama bloğu 3 kat olarak planlandı. İkisi suit olmak üzere toplam 85 oda ve bu blok içinde toplantı odaları bulunacak.

700 metre karelik restoran ve 300 kişilik konferans salonu bulunacak tesiste, iki katlı sağlık kulübü olacak. Kapalı yüzme ve terapi havuzları sağlık birimlerinin yer alacağı tesiste fitness salonu da yer alacak.


Futbol sahası 5'e çıkartılacak

Yenileme çalışmalarıyla birlikte, şu an var olan nizami futbol sahalarının çim yüzeyleri yenileneceği gibi saha sayısı da 5'e çıkartılacak. Ayrıca sahaların destek birimleri, tribünleri, tel örgüleri yeniden dizayn edilecek. Tesisin yanında yer alan derenin yakınındaki arazilerin de ıslah edilerek yürüyüş ve koşu parkurlarının olduğu yeşil alanlar haline getirilmesi planlanıyor.

12 yıl önce