|

Tigana ile taktik savaş

Tigana'dan artık kurtulmak isteyen Demirören yönetimi, iki taktik üzerinde duruyor. Biri, iş yasa-sının 25. maddesini uygulayıp sözleşmesini feshetmek, diğeri de yardımcılarını göndererek Fransız hocayı istifaya zorlamak. Sağlam sözleşmesiyle eli güçlü olan Tigana ise, FIFA kozuna güveniyor.

Engin Albayrak
00:00 - 24/12/2006 Pazar
Güncelleme: 23:13 - 23/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Tigana ile taktik savaş
Tigana ile taktik savaş

Beşiktaş'ta para krizi olduğu, Brezilyalı futbolcuların bu yüzden tatilden dönmeyebileceği yolunda yaptığı açıklamalarla yönetimin tepkisini çeken Jean Tigana ile olan gerilim, taktik savaşına dönüştü. Uzun süredir Fransız hoca ile yolların ayrılmasını savunan yönetim içindeki muhalifler güçlenirken, her zaman Tigana'yı savunan başkan Yıldırım Demirören'in de onlara direnişi zayıfladı. Demirören'in son olayın ardından Tigana'dan noter aracılığıyla savunma istemesi, iplerin kopma noktasına geldiğini ortaya koydu. Fransız teknik adamın 5.6 milyon euro'luk tazminatı nedeniyle adım atamayan Beşiktaş yönetiminin, yeni yollar denemeyi planladığı öğrenildi. Öncelikle Tigana'nın tazminatsız gönderilebilmesi için iş yasası kulüp hukukçularına inceletilmeye başlandı.

KAMP VE SEÇİM SIKINTISI

İş yasasının 25. maddesinde yer alan, “İşçinin, işverenin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, işveren hakkında asılsız ihbar ve isnatlarda bulunması” ifadelerinin, Tigana için uygulanıp uygulanamayacağı araştırılıyor. Buradaki en önemli sorun, bu maddeye dayanarak sözleşme feshedilmesi halinde FIFA'nın bunu kabul edip etmeyeceği... Siyah-beyazlı yönetimin düşündüğü bir başka yol ise, Fransız hocayı istifaya zorlayacak adımlar atmak. Yardımcıları ve tercümanının işlerine son vererek, Tigana'yı istifaya zorlama düşüncesi bazı yöneticiler tarafından gündeme getirildi. Ancak, 2 Ocak'ta kamp başlayacak olması ve 21 Ocak'taki kongre yönetimin hareket alanını sınırlıyor. Yönetimin bu planlarına karşı Tigana ise “Bekle, gör” politikası izliyor. Fransız hocanın en büyük kozu, FIFA'ya gidip yüklü tazminat almak.

İşte vukuatları

  • Club Brugge maçından önce basın toplantısına avukatıyla gelerek basına çattı ve yönetimi de şikayet etti.

  • “Paragöz değilim” dedi ama yıllık 2.3 milyon euroya imza atarak, Türkiye'nin en pahalı teknik direktörü oldu.

  • Sergen gibi sembol isimleri gönderdi. Kadroya aldığı gençlere “tecrübesizler” dedi.

  • Takımdaki bazı şeylerden en son kendisinin haberi olduğunu belirterek kriz çıkardı.

  • Puan kaybedilen her maçtan sonra futbolcularını suçladı.

  • Delgado ve Ricardinho'yu uzun süre birlikte oynatmayarak takıma zarar verdi.

  • Sezon başında, “Ekim ayında takım oturur” derken, daha sonra biraz daha zaman istedi.
    İnkar etme, sonucuna katlan

    Beşiktaş Yöneticisi Sinan Vardar, “Bazen futbolcuları suçlayan, bu kez de yönetimi suçlayan, bazı şeylerin arkasına gizlenerek açıklama yapan Tigana, sonuçlarına katlanacak” dedi. Tiganan'nın bu sözleri sarfettiğini inkar etmemesi gerektiğini belirten Vardar, “Kulubümüzde, bizim yönetimimiz zamanın para ile ilgili hiçbir sorun olmadı. 3-0 yenildiği bir maçtan sonra mazaret göstermesi, Murat Aksu'nun yaptığı toplantının parayla ilgili olduğunu söylemesi hoş değil. Yabancı antrenörlere her zaman karşıyım. İyi dialog kurulabilecek bir Türk hocayla, 3-4 yıllık programlar yapılmalı. Özümüze dönmeliyiz. Tigana'yla ne olur bilmiyorum. Sayın Başkanın mutlaka B planı vardır” diye konuştu.

    Camacho önerildi

    Avrupa'da teknik adam arayışlarına başlayan yönetime, menajerlerin Anthonio Camacho'yu önerdiği bildirildi. Bir zamanlar Real Madrid'de oynayan ünlü futbolcu son olarak İspanya Milli Takımı'nı çalıştırmıştı. Camacho'nun menajerinin önümüzdeki hafta için İstanbul'a çağrılacağı iddia edilirken, menajerlerin siyah-beyazlı kulübe Borissia Dordmund'un eski çalıştırıcısı Hollandalı Bert Van Marwijk'i de önerdiği öğrenildi. Bu arada yönetimin Kleberson'a, “Kendine kulüp bul” dediği iddia edilirken, mutsuz olduğu için ayrılmak isteyen Runje'ye de, “Gidebilirsin ama kalmanı istiyoruz” dediği öğrenildi.

    Serdar Kurtuluş kalıcı olmak istiyor

    Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş, devre arasını fırsat bilerek memleketi Bursa'da futbolcu kardeşi ve ailesi ile hasret giderdi. Her geçen gün performansını artırdığını belirten Serdar, “Sağ bek olarak alındım. Ama hocam beni orta saha, stoper, son olarak da ön libero olarak oynattı. Amacım istikrarlı futbol oynamak ve A Milli Takım'a kadar yükselmek. Ligde şampiyonluk şansımız devam ediyor. Kardeşim Serkan'ın da Bursa formasıyla ilk kez Beşiktaş'a karşı forma giymesi beni çok mutlu etti. İnşallah birgün aynı takımda oynarız” dedi.


  • 17 yıl önce