|

Timsah avlandı

Olimpiyat Stadı'na 30 bin taraftarı ile çıkarma yapan yeşil-beyazlılar, zirve stresinin ağırlığını kaldıramadı. Belediye Marcin Kuş ve Hasan'la 30 dakikada 2-0'lık skoru yakaladı. Volkan'la farkı eriten Bursa'nın, son dakikalardaki çabası tabelayı değiştirmeye yetmedi. Şampiyonluk yürüyüşünde 12 hafta sonra yenilen Timsah derbi haftasında yara aldı

Süleyman HATISARU
00:00 - 27/03/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:29 - 26/03/2010 Cuma
Yeni Şafak
Timsah avlandı
Timsah avlandı

Süper Lig'de en yakın takipçisinin 5 puan önünde haftaya lider giren Bursaspor, farkını daha açma fırsatını kullanamadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olan Bursaspor, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarım saatte iki farklı geriye düşen yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda Iglesias ve Batalla'nın oyuna girmesiyle hücum gücünü artırdı ancak çabalar puan için yeterli olmadı. 8. dakikada kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen Marcin Kus, Belediyespor'u 1-0 öne geçirdi. 30'da Bursaspor savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza sahası içinde Hasan Ali'de kaldı. Bu oyuncunun şık plasesi ağlarla buluştu: 2-0. İki farklı geriye düşen Bursasporlu futbolcular sahada agresif bir futbol oynamaya başladı, bu da pozisyon bulmalarına engel oldu. İkinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle toparlanan lider, daha etkili olmaya başladı. 79'da çalımlarla ceza alanı içine giren Volkan Şen, sert ve düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi: 2-1. Golden sonra Bursa beraberlik için bastırırken kendi yarı sahasında ise büyük boşluklar bıraktı. 89'da Sercan'ın kafa vuruşu autla sonuçlandı.


Turgay sarı kart cezalısı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sarı kart gören Bursasporlu Turgay cezalı duruma düştü. Son haftalardaki formuyla yeşil-beyazlıların zirveyi ele geçirmesinde önemli ölçüde rol oynayan genç futbolcu haftaya takımının Antalyaspor ile Bursa'da oynayacağı maçta forma giyemeyecek.


Bursa Olimpiyat Stadı'na aktı

Yeşil-beyazlı takım Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran 30 bine yakın taraftarın alkışları arasında sahaya ayak bastı. Bursa, İstanbul ve çevre illerden stada akın eden binlerce futbolsever takımlarını zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Maç öncesinde atkı şov ve tezahüratlarla Bursa Atatürk Stadı atmosferini oluşturan tribünler, maç sonunda aynı coşkuyu yaşayamadı. Bursaspor'un sahadan yenik ayrılmasıyla birlikte taraftarlar İstanbul'dan boynu büyük ayrıldı.


Yazıcı tek tek uğurladı

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, maç öncesi soyunma odası kapısı önünde futbolcuları tek tek motive ederek sahaya uğurladı. Futbolcularına başarı dileyen Yazıcı, sahaya çıkana kadar oyuncularına eşlik etti. Bursaspor Başkanı maç sonrası da son derece üzgün olan futbolcularını morallerini bozmamalarını söyleyerek teskin etmeye çalıştı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yeşil-beyazlılara bir gün izin verdi.


Üzülmek için vaktimiz yok

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, alınan mağlubiyete üzülmeye vakitlerinin olmadığını belirtti. İlk golden önce topu yanlış kullandıklarını belirten Sağlam, "Golden sonra net pozisyonlar da bulduk ve değerlendiremedik. İlerleyen dakikalarda çok basit bir gol daha yedik. İkinci yarının tamamında oyuna hakim olduk, pozisyonlar da ürettik, gol de bulduk. Golden sonra da bastırdık ama olmadı. Sonuçlar nasıl gelişirse gelişsin Süper Lig'in puan farkıyla lideriyiz ve öyle de kalacağız. Bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp, Antalyaspor maçını düşünmek zorundayız" dedi.







14 yıl önce