|

Timsah dolu dizgin

Süper Lig'in son şampiyonu Timsahlar durdurulamıyor. Lige müthiş bir başlangıç yapan yeşil-beyazlılar Bucaspor engelini de 4. dakikada Hüseyin'in attığı tek golle aşarak 5. maçında 5. galibiyetini aldı, zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı

00:00 - 25/09/2010 samedi
Güncelleme: 01:03 - 25/09/2010 samedi
Yeni Şafak
Timsah dolu dizgin
Timsah dolu dizgin

Spor Toto Süper Lig'de maç eksiğine rağmen liderlik koltuğunda oturan Bursaspor, sahasında ağırladığı Bucaspor'u 1-0 mağlup ederek 5'te 5 yaptı. Ligde henüz mağlubiyeti bulunmayan son şampiyon Buca maçına çok hızlı başladı. 4. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest atışı kullanan Ali Tandoğan, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Turgay'ın kafa vuruşunda Fernandes'in tokatladığı top, yan direkten döndü. Hüseyin Çimşir, dönen topu plase bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0. İkinci yarıda oyuna giren Sercan ile birçok gol pozisyonuna giren yeşil-beyazlılar kaleci Fernandes'i aşamayınca farkı artırma fırsatını kaçırdı. Ligde galibiyet serisini sürdüren Timsahlar zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.


Hüseyin siftahı 1000. golle yaptı

Yeşil-beyazlı takıma 3 puanı getiren golü atan Hüseyin Çimşir, böylece hem Bursaspor forması altındaki Spor Toto Süper Lig'deki ilk golünü attı hem de Bursaspor'un lig tarihinde kendi evindeki 1000. golüne de imzasını atmış oldu. Tecrübeli futbolcu, ligdeki en son golünü, 29 Mart 2008'de Trabzonspor forması altında Kasımpaşa'ya atmıştı. Öte yandan dün ilk kez on birde sahaya çıkan kaleci Yavuz ise kendisine güvenerek forma veren Ertuğrul Sağlam'a teşekkür etti.


Tek düşüncemiz Rangers

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bucaspor karşısında süper bir 3 puan aldıklarını ancak Rangers maçı nedeniyle ne bu galibiyeti ne de gelecek haftaki İstanbul Belediye maçını düşünücek zamanlarının olmadığını söyledi. Yoğun bir dönemden geçmeleri nedeniyle 5-6 oyuncuyu sürekli değiştireceğini ifade eden genç teknik direktör, “Yapılan rotasyon karşısında bazı sıkıntılar oluyor. 4 gün sonra oynayacağımız Glasgow Rangers ile hedeflerimizi kaçırmamamız açısından çok önemli bir maç oynayacağız. Ne Buca maçını ne de İBB maçını düşünüyoruz. Tek düşüncemiz Rangers maçı” dedi.

STAT
: Atatürk
HAKEMLER
: Hüseyin Göçek, Serkan Akal, Mehmet Metin
BURSASPOR
: Yavuz * * * , Ali * * * , Ömer * * * , İbrahim * * * , Vederson **, Steinert * (Dk.46 İnsua **), Hüseyin * * * , Bekir Ozan **, Ozan İpek **, Turgay ** (Dk.73 Volkan Şen *), Nunez * (Dk.46 Sercan **)
BUCASPOR
: Fernandes **, Koray * (Dk.74 Dady *), Tomas *, Ediz *, Mulemo *, İbrahim *, Leko ** (Dk.57 Ragıp *), Erkan *, Emre * (Dk. 17 Mendy **), Musa *, Manucho **
GOL
: Dk. 4 Hüseyin (Bursaspor)
SARI KARTLAR
: Hüseyin - İbrahim, Leko, Fernandes









il y a 14 ans