|

Topal tamam sıra Costa'da

Sarı-lacivertliler, Valencia'ya bonservis bedeli olarak 4.5 milyon Euro ödeyecek. 5 yıllık sözleşme imzalanan milli oyuncuya da yıllık 2.8 milyon Euro garanti ve maç başı 15 bin Euro verilecek. Tino Costa için de görüşmeler sürüyor

00:00 - 29/06/2012 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 29/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Topal tamam sıra Costa'da
Topal tamam sıra Costa'da

Sarı lacivertliler, bu sezon transfer piyasasında fırtına gibi esiyor. Sezona Hollanda Milli Takımı ve Liverpool'un tecrübeli oyuncusu Dirk Kuyt transferi ile başlayan Fenerbahçe, ardından sol bekte Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldırım bombasını patlatmıştı. Son olarak dün uzun süredir transferi konuşulan Valencia'dan Mehmet Topal'ı da renklerine katan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan kadrosunu 3 güçlü isimle takviye etti. Sarı-lacivertli kulüp, Valencia ile Türk oyuncunun transferi için görüşmelere başladığını dün resmen borsaya bildirdi. 2010 yılında Galatasaray'dan İspanya'nın Valencia takımına transfer olan milli oyuncu için Fenerbahçe, İspanyol kulübüne 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Yıldız futbolcu ile 5 yıllık sözleşme yapılırken Mehmet Topal yıllık 2 milyon 800 bin Euro garanti para ve maç başına 15 bin Euro kazanacak.


COSTA'DA PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

İspanyol ekibinden Mehmet Topal'ın transferini gerçekleştiren Fenerbahçe, aynı kulüpte forma giyen Arjantinli orta saha oyuncusu Tino Costa için de görüşmelerini sürdürüyor. İspanya'nın yüksek trajlı spor gazetesi AS, Fenerbahçe'nin Tino Costa'yı da resmen istediğini ancak Valencia yönetiminin Arjantinli oyuncu için 6 milyon Euro talep ettiğini yazdı. Fenerbahçe yönetiminin Tino Costa transferini de bir iki gün içinde sonuçlandırması bekleniyor. Sarı-lacivertliler, Arjantinli oyuncunun transferinin bitmesi halinde Mehmet Topal ile birlikte imza töreni düzenleyeceği öğrenildi.



En iyi transfer Yıldırım olacak

F.Bahçe Kulübü yöneticisi Ömer Temelli, Aziz Yıldırım'a bugün kavuşmayı umduklarını belirtirken, 'En iyi transferimiz Aziz Yıldırım olacak' dedi. Yaşanan sürece tepkisini dile getiren Temelli, 'Her şey artık sıktı. Artık son olsun. Başkanımıza bugün kavuşmayı diliyoruz' dedi. Transferle ilgili olarak ise Temelli, 1 tane stoper alınacağını kaydetti.


MEHMET TOPAL KİMDİR?
Mevkii: Orta saha

Doğum Tarihi: 3 Mart 1986 (26 yaşında

Doğum Yeri: Malatya

Oynadığı Takımlar: Çanakkale Dardanelspor, Galatasaray, Valencia

Bu sezonki performansı: 37 maç 2 gol

Milli Takım performansı:

A-Milli: 27 maç 0 gol

U-21: 13 maç 1 gol

'Benim için sistem değil F.Bahçe önemli'

F.Bahçe Kaptanı Alex, takımın hangi sistemle oynayacağın değil nasıl bir futbol ortaya koyacağının önemli olduğunu söyledi. Brezilyalı yıldız, bir taraftarın 'F.Bahçe 4-4-2 mi 4-2-3-1 mi oynamalı?' sorusuna '1 kaleci 10 oyuncu' şeklinde cevap verdi. Futbolu çok sevdiğini, en az az 3 yıl daha futbol oynamak istediğini tekrarlayan Alex, çat pat Türkçesiyle 'Benim sağlık iyi, ben çok az sakat, ben futbol çok seviyorum' ifadelerini kullandı. Alex, sarı-lacivertli taraftarını çok özlediğini vurgularken, 'F.Bahçe Kulübü'nü ve ve taraftarını çok seviyorum' diyerek sözlerini noktaladı.


Mehmet Topal'ın Fenerbahçe ile anlaştığını gazeteniz Yeni Şafak 29 Mayıs'ta duyurmuştu. Mehmet Topal, transfer müjdesini Milli Takım kampında yeni takım arkadaşları Volkan Demirel ve Gökhan Gönül ile paylaşmış; bu haber sadece Yeni Şafak'ta yer almıştı.



12 yıl önce