|

Tosya'nın başpehlivanı Ünal Karaman

Tosya Yağlı Güreşleri nefesleri kesti. Finalde Ahmet Kavakçı'yı yenen Ünal Karaman başpehlivan oldu.

İha
00:00 - 3/08/2014 Pazar
Güncelleme: 18:16 - 3/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Tosya'nın başpehlivanı Ünal Karaman
Tosya'nın başpehlivanı Ünal Karaman

Yaklaşık 400 pehlivanının güreş tuttuğu Tosya Er Meydanı'nda vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tribünleri doldurmaya başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ve Avrupa Minder Güreşi Şampiyonu Nazmi Avluca'nın da izlediği Tosya Yağlı Güreşleri'ne ilgi yoğundu. Yağlanarak er meydanına çıkan pehlivanlar kıran kırana güreş tuttu. 2014 Yılının Güreş Ağası İş Adamı Alaattin Dobooğlu, ağalık yarışmasında ağalığı 1 yıllığına genç iş adamlarından Yusuf Cömert'e devretti. Ağalık Yarışmasını Yusuf Cömert 60 Bin TL ile kazandı.

Finalde Ankara PTT Spor'dan Çorumlu Ünal Karaman'la Düzce Belediyespor'dan Sakaryalı Ahmet Kavakçı karşılaştı. Müsabakanın büyük bölümünde Kavakçı üstün olup rakibini bastırsa da tecrübeli sporcunun bir anlık hatasından faydalanan Karaman başpehlivanlığı elde etti. Güreş oldukça sert geçse de müsabaka sonrası Ünal Karaman, yaşça kendisinden büyük olan Ahmet Kavakçı'nın elini öptü ve iki sporcu da helalleşti.

Güreşlerde üçüncülüğü Karamürsel Levent Erdoğan Spor Kulübü'nden Güngör Ekin'le Ankara PTT Spor'dan Balıkesirli Hasan Zeybek paylaştı.

10 yıl önce