|

Tottenham ve Liverpool yarı finalde

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları tamamlandı. Gecenin mücadelelerinde Tottenham, 1-0 galip geldiği maçın rövanşında Manchester City'e 4-3 yenilmesine rağmen deplasman golü kuralı sebebiyle yarı finale kaldı. Liverpool ise 2-0 yendiği maçın rövanşında Porto'yu deplasmanda 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükselen bir diğer takım oldu.

23:45 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Llorente, Tottenham'ı bir üst tura taşıyan golü attı.
Llorente, Tottenham'ı bir üst tura taşıyan golü attı.

Manchester City, UEA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında 1-0 mağlup olduğu Tottenham’ı Etihad Stadyumu’nda konuk etti.

Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi ekip, Sterling’in 4. dakikada fileleri havalandırmasıyla 1-0 öne geçti. Konuk takım 7 ve 10. dakikada Heung-Min Son’un golleriyle 2-1 öne geçti. Bir dakika sonra Manchester City, Bernardo Silva ile skoru 2-2’ye getirdi. 21. dakikada yeniden sahneye çıkan Sterling, ev sahibi ekibi yeniden öne geçirdi. City, böylece soyunma odasına 3-2 önde girdi.

İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. 59. dakikada Agüero’nun ceza sahası sağ çaprazından şık vuruşuyla Manchester City skoru 4-2’ye getirdi. 73. dakikada Llorente fileleri havalandırdı. Llorente’nin golü elle attığı iddiasıyla yaşanan itirazların ardından Cüneyt Çakır VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu izledi ve golün geçerliği olduğunu belirtti. İlerleyen dakikalardaki pozisyonlarda başka gol sesi çıkmayınca Tottenham sahadan 4-3 mağlup ayrılmasına rağmen yarı finale kaldı.Bu sonuçla Tottenham, yarı finalde Ajax’ın rakibi oldu.


Liverpool, Porto’yu farklı geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Portekiz ekibi Porto, Estadio do Dragao Stadyumu’nda İngiliz ekibi Liverpool’u konuk etti. 26. dakikada Salah’ın pasında topla buluşan Mane İngiliz ekibini 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 65. dakikada Salah’ın golüyle Liverpool farkı 2’ye çıkarırken, Porto 68. dakikada Eder Militao ile skoru 2-1’e getirdi. 77. dakikada Roberto Firmino farkı yeniden 2’ye çıkarırken, 84. dakikada Virgil van Dijk maçın skorunu tayin etti. (1-4)Bu sonuçla adını yarı finale yazdıran Liverpool, bu turda Barcelona’nın rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmeleri;
  • Tottenham-Ajax
  • Barcelona-Liverpool


#Şampiyonlar Ligi
5 yıl önce