|

Trabzon geçen sezonu aratıyor

Süper Lig’de oynadığı son maçta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, geçen sezon ligin ilk 5 haftasında 8 puan elde ederken bu sezon 7 puan topladı. Fırtına, 207 günden bu yana dış sahalarda yaptığı karşılaşmalarda da kalesini gole kapatamazken bu maçlarda 14 gol yedi.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:52 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor, geçen sezonun gerisinde kaldı.
Trabzonspor, geçen sezonun gerisinde kaldı.

Süper Lig’de Aytemiz Alanyaspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan Trabzonspor, geçen sezonun gerisinde kaldı. Geçen sezon ligin ilk 5 haftalık bölümünde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 8 puan elde eden Karadeniz ekibi, bu sezon ise aynı dönemde 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 7 puan topladı. İlk 4 haftada 7 puanla geçen sezon ile aynı başarıyı gösteren Ünal Karaman, Aytemiz Alanyaspor maçıyla 5. haftalar itibarıyla geçen sezonun gerisinde kaldı. Trabzonspor, bu sezon ligdeki 7 puanın 6’sını iç sahada elde etti. İç sahada oynadığı 2 maçtan galibiyetle ayrılarak 6 puan elde eden Karadeniz ekibi, deplasmanda ise 3 maçta sadece 1 puan çıkarabildi. Bordo-mavililer, dış sahada Medipol Başakşehir’e 2-0, Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup olurken, MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kalarak tek deplasman puanını elde etti. Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı son 9 deplasman maçında kalesini gole kapatamadı. Bordo-mavililer 207 gündür dış sahada oynadığı maçlarda kalesinde gol görüyor. Deplasmanda en son 10 Şubat 2018’de Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldığı maçta kalesini gole kapatan Trabzonspor, söz konusu tarihten sonra dış sahada oynadığı 9 Süper Lig maçında da filelerinde gol gördü. Karadeniz ekibi, son 9 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda kalesinde 14 gol görürken, rakip fileleri ise 16 kez havalandırdı. Dış sahada adeta kabus yaşayan Karadeniz ekibi, bu sezon oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. 1 puan toplayan bordo-mavili takım, dış saha sıralamasında 15. sırada yer aldı.

MİLLİ ARALAR YARAMIYOR

Ligde Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup olan Trabzonspor’a, milli aralar yaramıyor. Bordo-mavili takım, 2017 ve 2018 yıllarında A Milli Takım’ın oynadığı maçlar sonrası ligde karşılaştığı takımlara karşı puan kayıpları yaşadı. Süper Lig’in 4. haftasında sahasında Galatasaray’ı 4-0 mağlup eden Trabzonspor, milli araya moralli girmişti. Esteban, Novak, Kucka, Onazi, Vahid Amiri, Hosseini, Yusuf Yazıcı ve Uğurcan Çakır gibi oyuncularını ise milli takım kamplarına gönderen bordo-mavililerde, söz konusu dönemde Toure ve Sosa sakatlıklarından ötürü tedavi geçirdi. Trabzonspor, ligde oynadığı Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarını ise müsabakanın oynanmasına kısa bir süre kala tam kadro sürdürdü. Trabzonspor, 2017 ve 2018 yıllarında ligler devam ederken Milli Takım maçları nedeniyle lige verilen 4 ara sonrası oynadığı 4 Süper Lig maçında 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde etti. Bu maçlarda 9 puan kaybeden Karadeniz ekibi, hanesine 3 puan yazdırabildi. Karadeniz ekibi, söz konusu dönemde milli maçlar sonrası deplasmanda oynadığı 2 maçı ise kaybetti. Bordo-mavililer bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde ise 12 gol gördü. Bordo-mavililer, A Milli Takım’ın, son olarak Rusya ve İsveç ile oynadığı maçlar sonrası deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup oldu.

  • Göztepe hazırlıkları başladı
  • Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 1-0 mağlup olan Trabzonspor, 22 Eylül Cumartesi günü sahasında Göztepe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmana izinli olan Kamil Ahmet Çörekçi katılmadı, Hosseini ise takımdan ayrı çalıştı. Antrenman öncesi teknik direktör Karaman, futbolcularla yaklaşık 10 dakika toplantı yaptı. Tecrübeli teknik adamın futbolculara Aytemiz Alanyaspor maçında yaptıkları hataları söylediği ve Göztepe ile kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmada aynı hataları görmek istemediğini ifade ettiği öğrenildi. İdmanda bordo-mavili futbolculara yenilenmeye yönelik çalışma programı uygulandı. Trabzonspor, bugün yapacağı antrenmanla Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürecek.
#Trabzonspor
#Süper lig
6 yıl önce