|

Trabzon'a acı fren

Gençlerbirliği 20. saniyede Okan'ın attığı sezonun en erken golüyle öne geçti. Trabzonspor ikinci yarıda beraberlik ararken 52'de Isaac farkı ikiye çıkardı. 77'de Mehmet Nas son noktayı koydu. Ligde 6 maç sonra yenilgi yüzü gören Trabzonspor şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaçırmış oldu.

00:00 - 21/10/2006 Cumartesi
Güncelleme: 02:00 - 21/10/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzon'a acı fren
Trabzon'a acı fren

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor, Gençlerbirliği'ne 3-0 yenildi. Maça hızlı başlayan Başkent ekibi'nde Okan, 20. saniyede kafayla liglerin en erken 3. golüne imza attı. Daha önce 2005-06 sezonunda Kayserispor'dan İlhan 15, 2001-02 sezonunda da G.Saray'dan Vedat 18. saniyede olmak üzere ligin en erken iki golünü kaydetmişlerdi. İlk yarının son dakikalarında Trabzonspor yoğun baskı kurdu. 45. dakikada Umut'un vuruşunu kalece Recep son anda kornere attı.

MEHMET 90'A VURDU

İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor olurken, golü G.Birliği buldu. 52. dakikada Jefferson'un büyük hatasında topla buluşan Mehmet Çakır'ın ortasında Mehmet Nas topu kafayla kaleye gönderdi, Nijeryalı Isaac tamamladı: 2-0. G.Birliği'nden 77. dakikada Mehmet Nas nefis bir vuruşla topu çatala göndererek farkı 3'e çıkardı: 3-0. Bu sonuçla Trabzonspor, Ziya Doğan yönetimindeki ilk mağlubiyetini alarak zirve yarışında çok büyük bir yara almış oldu.

Yönetici Muzaffer Ermiş'in acı günü

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Muzafer Ermiş'in önceki gün vefat eden annesinin cenazesi bugün toprağa verilecek. Ermiş'in annesi Hayriye Ermiş'in cenazesi bugün Trabzon'un Yalı Mahallesi Faroz Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. 85 yaşında vefat eden merhumeye Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Erken gelen gol tüm planlarımızı bozdu

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, G.Birliği'nin koşan ve mücadele eden takım olduğunu bildiklerini ve ilk yarıda sonuca gitmeyi hedefledikleri için hücum ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktıklarını söyledi. Ancak her iki yarının başında yedikleri gollerin tüm planlarını bozduğunu belirten tecrübeli teknik adam, “Sahaya hücum ağırlıklı bir kadro ile çıktı. İlk yarıda üstünlüğü sağlamak istiyorduk. İkinci yarıda yorulacağımızı düşündük. Ancak erken yediğimiz gol oyun düzenimizi bozdu. Bunun sonucunda da düşüncemizi sahaya yansıtamadık. Trabzonspor camiasına yakışmayan 3-0 gibi farklı bir mağlubiyet aldık” dedi. Takım olarak defansif zaaflarının olduğunun altını çizen başarılı hoca, “Bu eksiklikleri zaman içinde düzelteceğiz. Oyun yapısıyla ilgili mutlaka bazı önlemler almalıyız” şeklinde görüşlerini dile getirdi.


18 yıl önce